Αυτός είναι ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά

Αυτός είναι ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά

Πρόκειται για έναν νεαρό, πατέρα δύο παιδιών.

Αυτός είναι ο 20χρονος ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά μετά από καταδίωξη στο Πέραμα.

Πρόκειται για έναν νεαρό, πατέρα δύο παιδιών.

Τρεις σφαίρες στο σώμα του

Όπως δείχνουν οι έρευνες, στο σημείο εντοπίστηκαν πάνω από 30 κάλυκες, από τους οποίους οι τρεις βρέθηκαν στο σώμα του νεαρού.

Πρόκειται για δύο τυφλά τραύματα και ένα διαμπερές, το οποίο φαίνεται πως ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή στον οδηγό του αυτοκινήτου.

«Δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος»

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξουν και οι διάλογοι των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί, κατά την καταδίωξη, ενημέρωναν το Κέντρο επιχειρήσεων για τα όσα συνέβαιναν.

Μετά τους πυροβολισμούς, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν για την κατάληξη, αναφέροντας πως το αυτοκίνητο παρέσυρε τις πέντε μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και εκείνοι απάντησαν με πυροβολισμούς, ως άμυνα.

Μάλιστα, από τους διαλόγους φαίνεται ότι τελικά κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε από τη συμπλοκή.

Κέντρο Επιχειρήσεων: Συνάδελφοι όλοι καλά;

Αστυνομικοί: Έχουν τραυματιστεί δύο δράστες.

Κέντρο Επιχειρήσεων: Είναι όλοι καλά;

Αστυνομικοί: Δεν έχουμε δικό μας;

Κέντρο Επιχειρήσεων: Είστε όλοι καλά;

Αστυνομικοί: «Κέντρο έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμούς), γιατί κινούνταν θανατηφόρα εναντίον των συναδέλφων»

Κέντρο Επιχειρήσεων: Μίλα μου, μίλα μου.

Αστυνομικοί: Έχει τραυματιστεί.

«Κέντρο έχουν τραυματιστεί οι δράστες, έχουμε πέντε μηχανές σε παράσυρση, σύντομα στείλτε ασθενοφόρο»

Κέντρο Επιχειρήσεων: Ε μίλα, μίλα! Πάρε ανάσα, πάρε ανάσα.

Δέκα ανοικτά και αμείλικτα ερωτήματα

Ανακοίνωση στην οποία απαριθμεί δέκα ερωτήματα που θα πρέπει να εξηγήσει η ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση του νεκρού Ρομά από αστυνομικά πυρά, εξέδωσε η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – «Ελλάν Πασσέ».

Υποστηρίζει μάλιστα ότι η ηλικία του νεκρού ήταν 18 ετών και όχι 20 όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, ενώ κάνει αναφορά σε προηγούμενες δολοφονίες Ρομά από ένοπλους πολίτες.

«Το γεγονός αυτό έφερε στη μνήμη όλων παρόμοια περιστατικά δολοφονιών ρατσιστικού μίσους κατά μελών της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά τα τελευταία χρόνια. Μετά την 13χρονη το 2018 στην Άμφισσα, τον 52χρονο που πυροβολήθηκε για δύο κοτόπουλα το 2019 στο Ζευγολατιό και τον 18χρονο το 2020 στην Πιπερίτσα, άλλος ένας 18χρονος Ρομά προστίθεται στη σύγχρονη λίστα των εγκλημάτων μίσους. Τα προηγούμενα χρόνια οι δολοφόνοι ήταν ένοπλοι πολίτες, ενώ αυτή τη φορά το έγκλημα διαπράχθηκε από όργανα του επίσημου κράτους με τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να αδειάζουν τα περίστροφα τους ανοίγοντας πυρ κατά ριπάς με 38 σφαίρες απέναντι σε τρείς άοπλους Ρομά νεαρής ηλικίας» τονίζει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία, που κάνει λόγο για «οργή και αγανάκτηση από τη δολοφονία».

Στη συνέχεια θέτει 10 ερωτήματα:

1) Ποια η κοινωνική ωφελιμότητα της 35λεπτης καταδίωξης μέσα στον αστικό ιστό από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη;

2) Γνώριζαν οι αστυνομικοί την πολιτισμική ταυτότητα των τριών δραστών κατά την διάρκεια της παρατεταμένης καταδίωξης;

3) Από πού προκύπτουν οι εφτά τραυματίες αστυνομικοί, όταν στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγεται ξεκάθαρα ο αξιωματικός να αναφέρει ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι καλά στην υγεία τους;

4) Γιατί αναφερόταν ως 20χρονος και σεσημασμένος ο οδηγός, ο οποίος ήταν 18 ετών και χωρίς βεβαρημένο ποινικό παρελθόν (είχε κατηγορηθεί για κλοπή ενός μοτοποδηλάτου); Πού είναι η αμεροληψία, η αντικειμενικότητα και η δεοντολογία των ΜΜΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση;

5) Ποια ήταν και πως αποδεικνύεται η αυτοάμυνα των αστυνομικών, η οποία να δικαιολογεί τη χρήση όπλων και μάλιστα 38 σφαιρών μέσα στον αστικό ιστό;

6) Πως κινδύνεψαν οι ζωές των εφτά αστυνομικών από τρεις άοπλους νεαρούς;

7) Αν μέσα στο αυτοκίνητο δεν επέβαιναν νεαροί Ρομά, θα προέβαιναν σε τόσο εκτεταμένη χρήση βίας οι αστυνομικοί;

8) Γιατί δεν πυροβόλησαν στα λάστιχα ώστε να ακινητοποιηθεί το όχημα, αλλά αντιθέτως έστρεψαν τις κάνες τους προς τους επιβαίνοντες του οχήματος και έριχναν εν ψυχρώ;

9) Ποιοι πολίτες έχουν το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και ποιοι το στερούνται λόγω ιδιαίτερων πολιτιστικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών;

10) Ποιο αδίκημα νομιμοποιεί την εν ψυχρώ αφαίρεση δια απανωτών πυροβολισμών της ζωής ενός άοπλου 18χρονου;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ