«Επιχείρηση – επαρχία» για τους γαλάζιους βουλευτές – Εκστρατεία για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

«Επιχείρηση – επαρχία» για τους γαλάζιους βουλευτές – Εκστρατεία για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Μιλώντας στην Κ.Ο της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές να μεταφέρουν το μήνυμα της σημασίας του εμβολίου σε κάθε ευκαιρία, καθώς καθημερινά χάνονται από τη ζωή ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας

Επιστρατεύει τους βουλευτές του ο πρωθυπουργός μετατρέποντάς τους σε… αγγελιοφόρους της αναγκαιότητας του εμβολιασμού και πραγματοποιώντας ουσιαστικά  καμπάνια σε όλη την Ελλάδα. Δεδομένου πως η κυβερνητική απόφαση είναι να μην υπάρξει νέο lockdown – παρά τους τριγμούς από την εκτόξευση των υγειονομικών στοιχείων- τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ξεχύνονται ανά τις περιφέρειες ως   “εργαλείο” πειθούς υπέρ των εμβολίων για τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση να βγάζει από την φαρέτρα της και αυτόν τον επικοινωνιακό τρόπο.

Η κατάσταση στο σύστημα υγείας είναι δύσκολη, με τα στοιχεία από τις εισαγωγές να χτυπούν συναγερμό, αν και διαφαίνεται μία αχτίδα φωτός τις τελευταίες ημέρες καθώς κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση. Σύμφωνα με τα στοιχεία έως τις 8 Νοεμβρίου ανέρχονται στους 6.425.108 οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί  (+7.465 ) σε ποσοστό κοντά στο 60%.   Δυτική Αττική, Ευρυτανία, Φωκίδα, Σέρρες, Δράμα, Ηλεία, Ημαθία, Κιλκίς Κοζάνη, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Λακωνία, Λάρισα, Πέλλα, Φλώρινα, Καβάλα, Μεσσηνία, Θεσσαλονίκη κ.λπ. είναι μερικές από τις περιοχές που το ποσοστό εμβολιασμού είναι περίπου στο  59%.   

Ωστόσο, τα ανησυχητικά στοιχεία προέρχονται από τις εκατοντάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία κάθε μέρα και τους φόβους μήπως το σύστημα υγείας δεν αντέξει. Καθημερινά σε δεκάδες νοσοκομεία, κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Λάρισα, οι εφημερίες ξεκινούν με τις ΜΕΘ να έχουν 100% πληρότητα.

Πρόσφατα γιατροί μίλησαν για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» σε μεγάλα νοσοκομεία και της Αθήνας, όπως στον Ευαγγελισμό, θέλοντας να δείξουν την πίεση που δέχεται το σύστημα, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στα όρια της εξουθένωσης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 100 κλίνες ΜΕΘ και είναι όλες γεμάτες ενώ υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός εντατικής σε λίστες αναμονής.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ στο Παπανικολάου (συνολικά 30), στο ΑΧΕΠΑ (συνολικά 15), στο Ιπποκράτειο (συνολικά 15), στο Παπαγεωργίου (25).

Ακόμη, στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργούν 34 κλίνες που είναι γεμάτες, όπως επίσης και οι 11 κλίνες στη δυτική Μακεδονία. 

Μιλώντας στην Κ.Ο της ΝΔ ζήτησε από τους βουλευτές να μεταφέρουν το μήνυμα της σημασίας του εμβολίου σε κάθε ευκαιρία, καθώς καθημερινά χάνονται από τη ζωή ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. «Κάθε ημέρα, επικοινωνιακά, θέλω να σας ζητήσω να μεταφέρετε στις περιφέρειες σας ότι η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Κάθε ημέρα χάνονται αχρείαστα συνάνθρωποι μας. Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας, στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου και του ιερέα που θα πρέπει να διδάξει την πίστη στη ζωή. Είναι καιρός να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας. Αυτό που με πληγώνει περισσότερο είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος».

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις προς την αγορά και  τους πολίτες ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown η ανησυχία είναι διάχυτη ασκώντας παράλληλα πολιτικές πιέσεις στην κυβέρνηση που καλείται εκ νέου να διαχειριστεί  μία δύσκολη εξίσωση. Η στήριξη της οικονομίας την περίοδο του lockdown ήταν ισχυρή ρίχνοντας πάνω από 40 δισ. Ευρώ,  ενώ οι ΜΕΘ είναι 1300 και έχουν γίνει πάνω από 10000 προσλήψεις στο σύστημα υγείας. Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος καθότι τα νοικοκυριά έχουν να αντιμετωπίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση των τιμών ενέργειας  πριν καν ακόμα συνέλθουν από το σοκ της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ