ΣΟΚ για χιλιάδες οδηγούς – Έσκασε «κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική οχημάτων

ΣΟΚ για χιλιάδες οδηγούς – Έσκασε «κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική οχημάτων

Βήμα-βήμα οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι για να λάβουν επιστροφή των ασφαλίστρων ή αποζημιώσεις.

Βήμα-βήμα οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι για να λάβουν επιστροφή των ασφαλίστρων ή αποζημιώσεις.

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρέχει νεότερη ενημέρωση για την ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. που αφορά και τους Έλληνες καταναλωτές που είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους στην ασφαλιστική ΕΠΥ City Insurance.

Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι οι ασφαλισμένοι και οι δικαιούχοι αποζημίωσης από ασφάλιση στην Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (CITY) μπορούν να ανατρέξουν για οδηγίες στον ιστοχώρο της, καθώς και στον ιστοχώρο του Εγγυητικού Κεφαλαίου της Ρουμανίας (FGA).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να βρουν κατευθύνσεις στην ελληνική γλώσσα για την υποβολή αίτησης επιστροφής ασφαλίστρου και καταβολής αποζημίωσης στον ιστοχώρο του FGA με τον τίτλο «Απαραίτητα διαβήματα για τη λήψη των αποζημιώσεων/παροχών».

Σημειώνεται ότι έχει ανακληθεί η άδεια της ασφαλιστικής στη Ρουμανία ενώ η εταιρία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E.

Ειδικά οι Έλληνες πελάτες της City Insurance για την επιστροφή των ασφαλίστρων θα πρέπει να ακολουθήσουν ειδική διαδικασία σε λίγο χρόνο από 60 έως 90 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ανάκλησης της άδειας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Ρουμανίας.

ασφαλιστικη: ΤτΕ: Νέα ενημέρωση για την Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance

Σύμφωνα με την ΤτΕ, η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι oι ασφαλισμένοι που ενδιαφέρονται α) να καταγγείλουν την ασφαλιστική τους σύμβαση και να ζητήσουν επιστροφή ασφαλίστρου ή β) να αναγγείλουν ζημία ή να υποβάλουν αξίωση αποζημίωσης από την Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (CITY) πρέπει να επικοινωνούν με το Εγγυητικό Κεφάλαιο της Ρουμανίας (FGA) [Str.Vasile Lascăr 31, București, e-mail: [email protected], τηλ. +40212011060, φαξ +40212011061], ακολουθώντας τις οδηγίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του FGA, και ιδίως:

– https://www.fgaromania.ro/en/clarification-regarding-the-denouncement-procedure-for-insurance-contracts-concluded-with-city-insurance-sa/, όπου γνωστοποιείται ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν συναφθεί με τη CITY παραμένουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους, εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στη δημοσίευση. Επίσης, γνωστοποιείται η διαδικασία καταγγελίας της ασφαλιστικής σύμβασης και επιστροφής του μη δεδουλευμένου ασφαλίστρου.

– https://www.fgaromania.ro/en/fga-can-receive-requests-for-opening-claim-files-from-potential-insurance-creditors-of-city-insurance-s-a/, όπου γνωστοποιούνται οι διαδικασίες και οι προθεσμίες αναγγελίας ζημίας και αξίωσης αποζημίωσης από τους ασφαλισμένους και τους δικαιούχους αποζημίωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της CITY στον ιστότοπο https://www.cityinsurance.ro/en/, καθώς και της εποπτικής αρχής της Ρουμανίας στον ιστότοπο https://www.asfromania.ro/ .

ασφαλιστικη: Τι χρειάζεται η ασφάλεια στα ΙΧ

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική και απαγορεύεται ρητά από το νόμο να κυκλοφορεί οποιοδήποτε όχημα δίχως ασφάλιση, στους Ελληνικούς δρόμους. Ακόμα κι όταν αγοράζετε ένα καινούργιο όχημα από την αντιπροσωπεία, δε σας αφήνουν να αποχωρήσετε αν δε δούνε πρώτα το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας.

Η επιλογή λανθασμένης ασφαλιστικής εταιρείας ή ακόμα και καλύψεων, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο οικονομικό σφάλμα. Με μια λάθος επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας θα καταλήξετε στο να πληρώνετε αρκετά χρήματα κάθε μήνα, δίχως τις αντίστοιχες καλύψεις. Εμείς έχουμε ερευνήσει για εσάς όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και ανάλογα το τι θέλετε να καλύψετε, σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

ασφαλιστικη: Πως θα βρείτε την κατάλληλη κάλυψη για εσάς

Ανάλογα με το τι αυτοκίνητο έχετε, θα καταλήξετε και στην αντίστοιχη αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου. Ένα από τα βασικά διλήμματα είναι η αγορά μικτής ή απλής ασφάλειας αυτοκινήτου. Αυτό εξαρτάται καθαρά από το όχημα που αγοράζετε καθώς και το όποιο πιθανό ρίσκο θέλετε να αναλάβεται. Για παράδειγμα αν αγοράζετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, τότε το προτιμότερο είναι να έχετε μικτή τα πρώτα χρόνια, μέχρι να χάσει ένα μεγάλο ποσοστό από την αξία του λόγω παλαιότητας.

Με την μικτή δεν έχετε να φοβάστε τίποτα : Από το κλέψιμο του οχήματος μέχρι το οποιοδήποτε ατύχημα, η μικτή κάλυψη θα σας αποζημιώσει απόλυτα! Αν αγοράζετε καινούργιο αυτοκίνητο με δόσεις ή δάνειο, τότε η μικτή είναι υποχρεωτική μέχρι να ξεπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας. Στην Ελλάδα σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν όλα τα διαθέσιμα πακέτα κάλυψης. Σε περίπτωση αγοράς καινούργιου οχήματος, σας προτείνουμε να βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία ασφάλισης και να επιλέξετε μια μικτή κάλυψη με ιδίες ζημιές για το καινούργιο σας απόκτημα!

ασφαλιστικη: Πως να επιλέξετε πακέτο κάλυψης για την ασφάλιση του οχήματός σας

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει αυτό που λέει: Τα απολύτως βασικά σύμφωνα με τον νόμο. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να έχετε κάλυψη προς τρίτους (δηλαδή να μπορεί η ασφαλιστική να αποζημιώσει κάποιον, αν προκαλέσετε ένα ατύχημα) καθώς και μερικές ακόμα καλύψεις.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο όμως μπορεί να αυξηθεί αρκετά αν προσθέσετε εξτρά καλύψεις όπως θραύση κρυστάλλων(να σας καλύπτει η ασφαλιστική δηλαδή τυχόν σπάσιμο τζαμιού), μικτή κάλυψη (να σας καλύπτει η ασφαλιστική για οτιδήποτε ζημιά, ακόμα κι αν φταίτε εσείς – εκτός κι αν είστε μεθυσμένοι ή οδηγάτε παράνομα), νομική κάλυψη (σε περίπτωση ατυχήματος να έχετε δικηγόρο), οδική (να έχετε οδική βοήθεια αν μείνετε με το αυτοκίνητο ή αν χρειαστείτε το οτιδήποτε, πέρα από το αν έχει συμβεί ατύχημα), κ.α.

Η πιο οικονομική ασφάλιση είναι αυτή που περιέχει τις απολύτως απαραίτητες βασικές καλύψεις. Η μικτή ασφάλεια ή ένα ασφαλιστήριο με πολλές καλύψεις είναι συχνά πιο δαπανηρό όμως έρχεται με πολλές προσφερόμενες υπηρεσίες και μπορεί να σας καλύψει σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε. Ένα αυτοκίνητο με ολοκληρωμένη κάλυψη σίγουρα προσφέρει στον ιδιοκτήτη του ένα αίσθημα μεγαλύτερης σιγουριάς!

Πηγή: newsme.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ