Βαρύ και ασήκωτο το κόστος για τους ανεμβολίαστους 60αρηδες – Πόσο θα πληρώσουν το 2022 μαζί με τα rapid test αν δεν «τσιμπηθούν»

Βαρύ και ασήκωτο το κόστος για τους ανεμβολίαστους 60αρηδες – Πόσο θα πληρώσουν το 2022 μαζί με τα rapid test αν δεν «τσιμπηθούν»

Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι εξακολουθώντας έτσι να πιέζουν το σύστημα Υγείας, καθώς είναι και εκείνοι που νοσούν πιο βαριά και επομένως έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, θα είναι και εκείνοι που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Βαρύ και ασήκωτο αναμένεται να είναι το ετήσιο κόστος για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που δεν θα προχωρήσουν σε εμβολιασμό με πρώτη δόση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους 60 ετών και άνω, οι οποίοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται, καθώς από τους σχεδόν μισό εκατομμύριο ανεμβολίαστους της συγκεκριμένης κατηγορίας, τον Σεπτέμβριο κλείστηκαν μόνο 60.0000 ραντεβού.

Για τον λόγο αυτό όσοι επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι εξακολουθώντας έτσι να πιέζουν το σύστημα Υγείας, καθώς αφενός νοσούν πιο βαριά και αφετέρου έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, θα είναι και εκείνοι που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πόσο θα πληρώσουν μέσα σε ένα χρόνο οι ανεμβολίαστοι

Όποιος πολίτης λοιπόν άνω των 60 ετών μείνει ανεμβολίαστος για το 2022 θα πρέπει να πληρώσει διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.200 ευρώ, μιας και το πρόστιμο είναι 100 ευρώ για κάθε μήνα.

Στο κόστος αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα rapid test που πλέον οι ανεμβολίαστοι ανεξαρτήτως ηλικίας υποχρεούνται να κάνουν για όλες τις δραστηριότητες τους εκτός από την είσοδό τους σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.

Οι εργαζόμενοι δε άνω των 60 ετών ξεκινούν από τα 2.160 ευρώ το χρόνο ως βάση, καθώς υποχρεούνται να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα προκειμένου να γίνουν δεκτοί στον χώρο εργασίας τους, τα οποία και ανέρχονται στα 80 ευρώ τον μήνα.

Με απλά λόγια λοιπόν ένας ανεμβολίαστος πολίτης άνω των 60 ετών θα πρέπει να δώσει για το 2022 τουλάχιστον 1.200 ευρώ στο κράτος για αυτήν του την επιλογή, ενώ ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος τουλάχιστον 2.160 ετών.

Όλα τα νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων με φόντο τη μετάλλαξη Όμικρον

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών.

Σε περίπτωση που ανεμβολίαστοι δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021, τότε θα τους επιβάλλεται οικονομικό πέναλτι 100 ευρώ τον μήνα.

Η ειδοποίηση στους πολίτες θα γίνεται μέσω της ΑΑΔΕ.

Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Υπάρχει μια μόνο ηλικιακή ομάδα που επιμένει να καθυστερεί. Από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του Νοεμβρίου και δυστυχώς είναι κυρίως οι άνω των 60 που νοσηλεύονται και χάνονται».

«Η νέα μετάλλαξη μας ανησυχεί και μας καλεί σε επιφυλακή», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον».

«Η χώρα μας σήμερα είναι η 2η σε ρυθμό εμβολιασμού 3ης δόσης στην Ευρώπη», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο lockdown. 

Συνοπτικά τα μέτρα:

  • Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022 (σ.σ. θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τότε).
  • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Τα χρήματα του προστίμου θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για τη στήριξη του ΕΣΥ.
  • Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, την περίοδο των εορτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ