Κορωνοϊός – Πρόστιμα 118.155 ευρώ και 15νθήμερο «λουκέτο» σε επτά επιχειρήσεις

Κορωνοϊός – Πρόστιμα 118.155 ευρώ και 15νθήμερο «λουκέτο» σε επτά επιχειρήσεις

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι, με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές, ενώ γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/διαγνωστικών ελέγχων

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν τη Δευτέρα 29.11.2021 συνολικά 78.054 ελέγχους και κατέγραψαν 274 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 118.155 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε επτά (7) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (75.338).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων.

2. Μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

3. Παραβίαση καραντίνας.

4. Εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου για την covid 19.

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

• Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ σε δύο (2)  καταστήματα και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300 ευρώ έκαστος.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

• Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300 ευρώ έκαστος.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ σε τρία (3) καταστήματα και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο, για εξυπηρέτηση  πελατών χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300 ευρώ έκαστος.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

• Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους εν λόγω πελάτες πρόστιμο 300 ευρώ έκαστος.

Επικράτεια

Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε 23 ελέγχους σε αντικείμενα που βρίσκονταν εντός καταντημάτων για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, που έλαβαν χώρα σε Κεντρική Μακεδονία.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ εννέα (9) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 186 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια, με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι, με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές, ενώ γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/διαγνωστικών ελέγχων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ