Κλείσιμο
Con-Troll: Λογικό είναι να θέλει Champions League με τον ΠΑΟΚ ο Φελίπε Σοάρες. 96 χρόνια αήττητος είναι στη διοργάνωση.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ενισχύεται το πρόγραμμα Ελευθερία – Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα, διπλασιάζεται η δυναμικότητα στο Περιστέρι

Ενισχύεται το πρόγραμμα Ελευθερία – Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα, διπλασιάζεται η δυναμικότητα στο Περιστέρι | to10.gr
09/12/2021 13:41

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης-3ης δόσης, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για το σκοπό αυτό, ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού κέντρου στο Περιστέρι.

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» έγραψε στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αναθέρμανση εμβολιασμών

Τις τελευταίες μέρες σημειώνεται αθρόα προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα. Οι ημερήσιοι εμβολιασμοί προσέγγισαν ξανά τις 100.000 με τις συνολικές δόσεις που έχουν χορηγηθεί να ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια.

Σημαντικό ρόλο, έπαιξε, το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των άνω των 60 ετών.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, υπενθύμισε ότι οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού και τρίτη δόση

Οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμού και με την τρίτη δόση, καθώς όπως επισημαίνουν «αντιμετωπίζει το ίδιο αποτελεσματικά και την παραλλαγή Όμικρον, όσο και την Δέλτα».

Υπενθυμίζεται ότι τρίτη δόση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενήλικες πολίτες, μετά το πέρας τριών μηνών από τη δεύτερη δόση, μετά την απόφαση για μείωση του διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων.

Σε ότι αφορά το Πιστοποιητικό εμβολιασμού, υιοθετήθηκε η πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων πρόταση για μείωση της διάρκειας του στους τρεις μήνες.

Αυτό σημαίνει πως τα πρώτα πιστοποιητικά νόσησης θα λήξουν στα τέλη Ιανουαρίου. Ειδικότερα, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30.10.21 θα λήξουν στις 31.01.22, ενώ όσα εκδόθηκαν από την 01.11.2021 κι έπειτα, θα λήγουν στο τρίμηνο.

Συζήτηση για 4η δόση

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συζητά ήδη την περίπτωση χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έχει ανοίξει η συζήτηση για τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους.

Οι σχετικές αποφάσεις ενδέχεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Ενισχύεται το πρόγραμμα Ελευθερία – Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα, διπλασιάζεται η δυναμικότητα στο Περιστέρι