Χριστούγεννα στη σκιά της Όμικρον – Πως γιορτάστηκαν σε όλο τον κόσμο

Χριστούγεννα στη σκιά της Όμικρον – Πως γιορτάστηκαν σε όλο τον κόσμο

Παρά τα σκληρά μέτρα, η ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάστηκε σε όλον τον κόσμο έστω και με δυσκολίες

Η σκιά της παραλλαγής Όμικρον απλώνεται βαριά πάνω από τον πλανήτη, όμως οι πολίτες σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την ημέρα των Χριστουγέννων έστω και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Παρά τη μάσκα νιώθεις την ατμόσφαιρα

Στο Στρασβούργο, παρέμεινε ανοιχτή η πιο παλιά χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης που έχει τις ρίζες της πίσω στο 1570.

«Είναι τόσο ωραίο που υπάρχει μια χριστουγεννιάτικη αγορά και νιώθεις την ατμόσφαιρα. Αλλά φυσικά είμαστε προσεκτικοί με τη μάσκα, είμαστε εμβολιασμένοι και προσπαθούμε να μην συνωστιζόμαστε. Αλλά μου αρέσει να είμαι εδώ. Οπότε είναι πολύ ωραίο».

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην αγορά υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την Κίνα

Στη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων οικογενειακά και επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τη σύζυγο και το νεογέννητο.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα έρχονται από την Κίνα. Ένα γραφικό τοπίο με χιονισμένα βουνά και παγωμένους καταρράκτες στο Γεωλογικό Πάρκο Γιουντάι στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας είναι πόλος έλξης εκατοντάδων τουριστών που απολαμβάνουν την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου.

Η κορυφή Κορνέλ, η υψηλότερη κορυφή του βουνού Γιουντάι που βρίσκεται περίπου 1.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία αφού το χιόνι πέφτει νωρίς κάθε χειμώνα.

Αψήφησαν τις πολικές θερμοκρασίες και βούτηξαν στους… πάγους

Η θέα είναι μαγευτική και καθώς η θερμοκρασία πέφτει, καταρράκτες που εκτείνονται έως και δύο χιλιόμετρα έχουν παγώσει στα φαράγγια του βουνού, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Για κάποιους άλλους δε λογίζονται Χριστούγεννα χωρίς μια βουτιά στα παγωμένα νερά της λίμνης Ορανκέσι της Γερμανίας. Το μπάνιο αυτό είναι μία παράδοση που κρατάει χρόνια και δεν ήταν λίγοι αυτοί που αψήφησαν τις πολικές θερμοκρασίες και βούτηξαν ανάμεσα στους πάγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ