Μπορέλ – «Απαράδεκτες οι αξιώσεις της Ρωσίας για τη διεύρυνση ΕΕ και ΝΑΤΟ»

Μπορέλ – «Απαράδεκτες οι αξιώσεις της Ρωσίας για τη διεύρυνση ΕΕ και ΝΑΤΟ»

Ο Μπορέλ σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά για πρώτη φορά παρουσίασε «σε γραπτή μορφή την ατζέντα της», κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αξιώσεις που εγείρει η κυβέρνηση της Ρωσίας να της δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλειά της και να σταματήσει η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού προς ανατολάς, ειδικά να μην προχωρήσει η εισδοχή της Ουκρανίας σε αυτόν τον τελευταίο.

«Οι απαιτήσεις για εγγυήσεις ασφαλείας και για να σταματήσει η επέκταση της ΕΕ και του NATO προς τα ανατολικά είναι αποκλειστικά και μόνο στη ρωσική ημερησία διάταξη και είναι εντελώς απαράδεκτες, ειδικά όσον αφορά την Ουκρανία», έκρινε ο κ. Μπορέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Μπορέλ σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά για πρώτη φορά παρουσίασε «σε γραπτή μορφή την ατζέντα της», κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ. «Αυτό το κάνουν μόνο οι νικητές: λένε πως αυτοί κι αυτοί είναι οι όροι μου», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ