Ο ιερέας βιαστής «φόβιζε την ανήλικη να μην μιλήσει» – Νέα στοιχεία για τον εφιάλτη του κοριτσιού

Ο ιερέας βιαστής «φόβιζε την ανήλικη να μην μιλήσει» – Νέα στοιχεία για τον εφιάλτη του κοριτσιού

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της ανήλικης από ιερέα - Τι λένε οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, με πρωταγωνιστή έναν κληρικό.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών μίλησαν στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Από την πλευρά της οικογένειας, η δικηγόρος της 16χρονης, Γιάννα Παναγοπούλου, τόνισε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που «σε παγώνει» ακόμα και στο άκουσμα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι, το οποίο βίωσε μια χρόνια κακοποιητική συμπεριφορά.

Εξήγησε ότι όλα αυτά έχουν καταγγελθεί ενώπιον των Αρχών και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων, στην οποία προσέφυγε η ανήλικη με την οικογένειά της και υπογράμμισε πως ένα παιδί που έχει βιώσει τόσο τραυματικές εμπειρίες σήμερα βρίσκεται σε δεινή θέση.

Μάλιστα, στην ερώτηση γιατί παρά τα όσα συνέβαιναν το κορίτσι εξακολουθούσε να πηγαίνει στο κατηχητικό, η δικηγόρος αναφέρθηκε στο έντονο θρησκευτικό αίσθημα και το αίσθημα της χριστιανοσύνης της οικογένειας.

Εξήγησε ότι η οικογένεια ήταν πολύ κοντά στον Χριστό και την εκκλησία και ότι τα παιδιά πήγαιναν από πολύ μικρά στον ναό, καθώς τα εμπιστεύονταν στον συγκεκριμένο ιερέα για την κατήχηση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι και ο ίδιος ο ιερέας προσέγγισε την ανήλικη μέσα από το πειστήριο της εξομολόγησης.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση και το ρώτησα ήταν ότι ένα παιδάκι που πηγαίνει στην εκκλησία από την Πέμπτη δημοτικού, στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου τι έχει να εξομολογηθεί. Μου προκάλεσε μια εύλογη απορία» πρόσθεσε, ακόμη, η κ. Παναγοπούλου.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, η συμπεριφορά του ιερέα ήταν τέτοια ώστε να δεσμεύει υπέρμετρα το παιδί, για να σιωπά και να μην εξωτερικεύει όλα όσα βίωνε.

«Μαζί με την άσκηση της σωματικής βίας, τον βιασμό και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης, είχε τον τρόπο και τη μεθόδευση να πείθει και να φοβίζει το παιδί ώστε να μην εκμυστηρευτεί τα όσα βίωνε» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οικογένειας, τις επόμενες ημέρες θα δηλωθεί παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της ανήλικης και της οικογένειας, έπειτα από έρευνα και δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων, η οποία είναι στοιχειοθετημένη, γι’αυτό και έγινε ποινική δίωξη εις βάρος του κατηγορουμένου.

Δικηγόρος ιερέα: «Δεν υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο στη δικογραφία»

Τη δική του εκδοχή για την υπόθεση έδωσε ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Διευκρίνισε ότι ο ιερέας δεν έχει τεθεί σε αργία αλλά σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει δεχθεί τον έλεγχο του προσωπικού του υπολογιστή, των κινητών τηλεφώνων και των ψηφιακών του δίσκων.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, καθώς από τη δικογραφία δεν προκύπτει οπτικό υλικό σεξουαλικού, πορνογραφικού περιεχομένου. «Δε μπορούμε να καταδικάζουμε συλλήβδην έναν άνθρωπο χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, επίσης, ότι, ο ιερέας υποστηρίζει ότι δεν συναντούσε την κοπέλα, παρά μόνο στο κατηχητικό και ότι η σύζυγός του ήταν πάντα ενημερωμένη, καθώς έκανε παρέα με το περιβάλλον της οικογένειας της ανήλικης, και δεν είχε διαπιστώσει ποτέ τίποτα.

«Δεν έμενε μόνη της η ανήλικη με τον ιερέα», υπογράμμισε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με τον ιερέα, έδειχνε ένα παιδί με προβλήματα στο σπίτι και είχε ενημερώσει σχετικά.

«Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα με φωτογραφία ή ερωτικό περιεχόμενο στη δικογραφία. Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο», κατέληξε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ