Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διαβάστε τι θα λειτουργήσει και τι όχι την Τρίτη – Που θα χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διαβάστε τι θα λειτουργήσει και τι όχι την Τρίτη – Που θα χρειάζονται αλυσίδες

Η πρώτη μέρα της κακοκαιρίας πέρασε αλλά ο βαθμός που πήρε η κρατική μηχανή ίσα που έπιασε βάση.

«Ζητείται Ελπίδα» για σήμερα Τρίτη. Η χώρα όλη θα είναι στο ψυγείο με την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και την Κρήτη να είναι σε γενική αργία. Ή πιο σωστά σε «Κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.»

Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Σχολεία

Το ερώτημα που απασχολεί τους γονείς είναι τι θα γίνει με τα σχολεία. Όπως είναι γνωστό τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη αλλά δεν πρόκειται να γίνει και κανένα μάθημα τηλεκπαίδευσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Έτσι δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Κλειστά καταστήματα

Την Τρίτη αναστέλλεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Θα λειτουργούν μόνο τα καταστήματα τροφίμων από τις 10.00 μέχρι τις 18.00. Θα λειτουργούν επίσης τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ιδιωτικός τομέας

Στον ιδιωτικό τομέα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κάνει έκκληση για τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό. Στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Ελπίς» το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό βαθμό.»

Τα νοσοκομεία

Μετά από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε για την Τρίτη ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Παράλληλα, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι πλήρως εξοπλισμένα για να αντεπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες και ήδη έχουν προχωρήσει σε διακομιδές όπου απαιτείται. Τα νοσοκομεία που εφημερεύουν την Τρίτη είναι τα εξής:

08.00 με 14.30

–Κωνσταντοπούλειο

–Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς

–417 ΝΙΜΤΣ

14.30 με 22.00

–ΚΑΤ

14.30 με 08.00 (επόμενης ημέρας)

–Αλεξάνδρα

–Λαϊκό

–ΕΛΠΙΣ

08.00 με 08.00 (επόμενης ημέρας)

–Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική την Τρίτη, όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ, καθώς η κακοκαιρία «Ελπίδα» αναμένεται να συνεχίσει την επέλασή της στο Λεκανοπέδιο.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 συνιστάται η κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική, αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

«Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες» συμπληρώνει.

Κλειστά Δικαστήρια

Μετά την απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας για γενική αργία στο Δημόσιο λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα είναι και τα δικαστήρια στην Αττική και άλλες έξι περιοχές.

Κατ’ εξαίρεση:

-Θα συζητούνται προσωρινές διαταγές (αν απουσιάζει ο ένας διάδικος θα αναβάλλεται).
-Υποθέσεις Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και Μονομελούς και Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εκδικάζονται εφόσον υπάρχει συμπλήρωση 18μηνου εντός 3μήνου.
-Κακουργήματα στα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής τους μέχρι την 31η.12.2023 στον πρώτο βαθμό ή μέχρι την 31η.12.2022 στο δεύτερο βαθμό, εκδικάζονται.
-Δίκες που έχουν διακοπεί για τις δικασίμους της 25ης.01.2022 και 26ης.01.2022 και δεν υπάγονται στις ως άνω εξαιρέσεις, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει σε συνεδρίαση, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία των διαδίκων, την εκ νέου διακοπή.
-Οι συνεδριάσεις θα αρχίζουν στις 10 το πρωί και στα Αυτόφωρα στις 12 το μεσημέρι.

-Θα γίνονται επίσης κανονικά απολογίες κατηγορουμένων, απο τις 11 το πρωί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ