Βόλος: Καταδίωξη στο Αλιβέρι – Έπεσαν πυροβολισμοί από αστυνομικούς που κυνηγούσαν ανήλικο Ρομά

Βόλος: Καταδίωξη στο Αλιβέρι – Έπεσαν πυροβολισμοί από αστυνομικούς που κυνηγούσαν ανήλικο Ρομά

Στο όχημα επέβαιναν 5 ανήλικοι από 7 έως 15 ετών.

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε τραγωδία, όμοια με εκείνη του Περάματος, όταν, όπως καταγγέλλει η Πανθεσσαλική Ένωση ΡοΜα χωρίς Σύνορα, αστυνομικοί πυροβολούσαν κατά ανηλίκων που επέβαιναν σε όχημα το οποίο δεν σταμάτησε σε σήμα τους.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν στο όχημα επέβαιναν 5 ανήλικοι από 7 έως 15 ετών ενώ οι αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά του ανήλικου οδηγού ακόμα και όταν είχε φτάσει στην αυλή του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων προστασίας των Ρομά, τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., λίγο μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, καταδίωξαν για περισσότερη από μισή ώρα ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε ανήλικοι Ρομά και συγκεκριμένα όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα gegonotanews, δύο αγόρια, οι Α. Γ. 15 χρ. οδηγός, ο Ι. Π. 15 χρ. συνοδηγός, και τρία κορίτσια στο πίσω κάθισμα, οι Σ. Π. 14 χρ., η Χ. Π. 13 χρ. και η Χ. Π. μόλις 7 ετών.

Ο 15χρονος που οδηγούσε δεν σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας και η καταδίωξη τελείωσε όταν έφτασε στην αυλή του σπιτιού του. Τότε όπως καταγγέλλει η Πανθεσσαλική Ένωση ΡοΜα χωρίς Σύνορα, μόλις ο 15χρονος σταμάτησε και άνοιξε την πόρτα να κατέβει από το αυτοκίνητο, σκόνταψε και έπεσε κάτω και έτσι γλίτωσε από καθαρή τύχη καθώς η σφαίρα διαπέρασε το τζάμι της πόρτας του οδηγού, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Πανθεσσαλική Ένωση ΡοΜα χωρίς Σύνορα.

Η καταγγελία από την Ελλάν Πασσέ

Στη συνέχεια ανακοίνωση για το νέο σοβαρό περιστατικό κυκλοφόρησε και η Ελλάν Πασσέ – Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το αυτοκίνητο που δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

«Κανένα μάθημα φαίνεται δεν έδωσε ο αδικοχαμένος Νίκος Σαμπάνης με το θάνατο του στην ΕΛ.ΑΣ., αφού συνεχίζονται και επαναλαμβάνονται οι πυροβολισμοί από αστυνομικούς κατά παιδιών Ρομά με κάθε αφορμή.

Το Σαββατόβραδο 29 Ιανουαρίου 2022 και μόλις 99 ημέρες μετά την δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, από καθαρή τύχη και μόνο δεν θρηνήσαμε νέο νεκρό στον οικισμό Ρομά στο Αλιβέρι του Βόλου.

Τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., λίγο μετά τις 12:00, καταδίωξαν για περισσότερη από μισή ώρα ένα ΙΧ αυτοκίνητο με 5 ανήλικους Ρομά.

Στο καταδιωκόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, που ανήκει στον πατέρα του οδηγού, επέβαιναν δύο αγόρια, οι Α. Γ. 15 χρ. οδηγός, ο Ι. Π. 15 χρ. συνοδηγός, και τρία κορίτσια στο πίσω κάθισμα, η Σ. Π. 14 χρ., η Χ. Π. 13 χρ. και η Χ. Π. μόλις 7 ετών.

«Δεν σταμάτησε από φόβο»

Η παρέα των νεαρών Ρομά, πήρε το αμάξι του πατέρα του οδηγού, παρόλο που δεν διέθεταν δίπλωμα και στον έλεγχο της αστυνομίας δεν σταμάτησε από φόβο. Τότε ξεκίνησε η καταδίωξη μέχρι την αυλή του σπιτιού του ανήλικου οδηγού. Ο δεκαπεντάχρονος οδηγός, μόλις σταμάτησε και άνοιξε την πόρτα να κατέβει από το αυτοκίνητο, έπεσε κάτω και έτσι γλίτωσε την σφαίρα του αστυνομικού, η οποία διαπέρασε το τζάμι της πόρτας του οδηγού. Ενώ, σημάδια από τη σφαίρα, βρέθηκαν και στον τοίχο του σπιτιού.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια συνέλαβαν τον δεκαπεντάχρονο οδηγό και επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα 500 και 200 ευρώ. Σημειώνεται ότι εκτός του μικρού, προσπάθησαν να πάρουν και το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο δεν κατάφεραν εξαιτίας της δίκαια οργισμένης αντίδρασης των υπολοίπων κατοίκων του οικισμού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι Ρομά της περιοχής δέχτηκαν δακρυγόνα για να απομακρυνθούν κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό κατατρομαγμένα και σε κατάσταση ΣΟΚ, αλλά ευτυχώς χωρίς τραύματα.

Ο διοικητής του οικείου αστυνομικού τμήματος μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό κάλεσε τον πρόεδρο του οικισμού κ. Παναγιώτη Μελέτη να μεταβεί στο Α.Τ. για να τα «βρούνε», όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για τα γεγονότα από τον πρόεδρο του οικείου συλλόγου Ρομά, καθώς και από τον πρόεδρο της ΑΜΚΕ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ κ. Παναγιώτη Χαρίτο, και επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο τα αμείλικτα και αναπάντητα ερωτήματα που έθεσε μετά τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα από άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στις 22-10-2021».

Δείτε φωτογραφίες

Η ανάρτηση Καμπαγιάννη
Ανάρτηση για το νέο περιστατικό καταδίωξης που θυμίζει την τραγική υπόθεση στο Πέραμα έκανε και δικηγόρος της οικογένειας Σαμπάνη, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ο δικηγόρος, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Ευθεία βολή κατά 16χρονου ανήλικου Ρομ σε καταδίωξη χτες βράδυ 29/1/2022: η ΕΛΑΣ θέλει κι άλλο νεκρό για να επισφραγίσει το νέο δολοφονικό δόγμα Θεοδωρικάκου. Ο δράστης αστυνομικός, αν και πυροβόλησε ευθεία και δίπλα σε κατοικία, παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα ασύλληπτος, ενώ η διαρροή της αστυνομίας συγκαλύπτει τη χρήση υπηρεσιακού όπλου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ