Βουλή: Πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ Πολάκη και Αθανασίου – Διακόπτονται συνεδριάσεις… «τρομάζει» η συνέχεια

Βουλή: Πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ Πολάκη και Αθανασίου – Διακόπτονται συνεδριάσεις… «τρομάζει» η συνέχεια

Μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής να αποφάσισε να μην οξύνει περαιτέρω τα πνεύματα επιβάλλοντας μομφή κατά του Παύλου Πολάκη, ωστόσο, πέταξε «το μπαλάκι», ουσιαστικά, στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν, έχουν τεράστιες ευθύνες»

Στη Βουλή των Ελλήνων κοντεύει να γίνει της… Κορέας! Εκεί συνήθως παίζουν μέχρι και ξύλο οι βουλευτές.

Αν λοιπόν οι δικοί μας συνεχίσουν έτσι όπως το πάνε τις τελευταίες ημέρες, δεν αποκλείεται να το δούμε κι αυτό…

Πρωταγωνιστής, για ακόμη μία φορά, ο Παύλος Πολάκης και, μάλιστα, επί ένα διήμερο.

Την Κυριακή, καταληκτική ημέρα της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, κόντεψε να έρθει στα χέρια με τον «αγαπημένο του εχθρό», Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο προειδοποίησε – όχι και τόσο… κομψά – ότι την Τρίτη έχει να του πει πολλά για την υπόθεση της Novartis.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν άντεξε να περιμένει μέχρι την Τρίτη και αποφάσισε να ανέβει στο βήμα της Βουλής μία μέρα νωρίτερα, την ώρα που το σώμα συζητούσε το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αφού ο ίδιος το είχε προαναγγείλει, ο Παύλος Πολάκης άρχισε να μιλά για τη Novartis, κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι ως υπουργός Υγείας ευνόησε την εταιρεία.

Τότε ο προεδρεύων της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, διέκοψε τον κ. Πολάκη, λέγοντάς του να επανέλθει στον αναπτυξιακό νόμο, που συζητά η Βουλή.

«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε  ο κ. Αθανασίου.

«Ό,τι και να κάνετε, εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμορφώθηκε και ο κ. Αθανασίου τον προειδοποίησε ότι θα του αφαιρέσει το λόγο.

«Σας ανακαλώ στη τάξη. Θα επιβάλω πειθαρχική ποινή αν δεν συμμορφωθείτε, θα εφαρμόσω τον Κανονισμό της Βουλής. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας υποβάλει, αν κρίνει, πρόταση μομφής», είπε και τελικά έκλεισε τα μικρόφωνα.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «εξευτελισμό της Βουλής» και τόνισε πως «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται. Το σκάνδαλο της Νοβάρτις δεν αφορά ιδιωτική διαφορά, αλλά υπουργούς και διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Η συνεδρίαση διεκόπη και ο κ. Αθανασίου αποχώρησε από το προεδρείο, μέχρι να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, για να ανακοινώσει την απόφασή του.

Πολάκης: «Είμαι στο βήμα και περιμένουμε όλοι τον Τασούλα»

Τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή έδωσε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι εξηγούσε «με ατράνταχτα επιχειρήματα το γιατί δεν θα ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη και πώς ο Γεωργιάδης ωφέλησε τη Novartis και ο Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση».

Μάλιστα, κατέληξε πως «είμαι στο βήμα και περιμένουμε όλοι τον Τασούλα».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο προεδρεύων Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για να μην ολοκληρώσω την ομιλία μου όπου ανέλυε την απόφαση αρχειοθέτησης του ΑΔΩΝΗ Γεωργιάδη για την υπόθεση Νοβαρτις!!!

Ειχε ζητήσει ο ιδιος να του απαντήσουμε.

Εξηγούσα με ατράνταχτα επιχειρήματα το γιατί δεν θα ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη και πως ο Γεωργιαδης ωφέλησε τη Νοβαρτις και ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!!!

Είμαι στο βήμα και περιμένουμε ΟΛΟΙ τον Τασουλα!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!»

Σκληρή γλώσσα Τασούλα για Πολάκη – Δεν υπέβαλε μομφή

Τελικά, δεν υπέβαλε μομφή κατά του Παύλου Πολάκη ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Ωστόσο, μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας – μέσω του αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Μπούρα – ότι δεν θα επιτρέψει «στον Παύλο Πολάκη να μετατρέψει το χώρο της Βουλής σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής να αποφάσισε να μην οξύνει περαιτέρω τα πνεύματα επιβάλλοντας μομφή κατά του Παύλου Πολάκη, ωστόσο, πέταξε «το μπαλάκι», ουσιαστικά, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «όσοι τον ανέχονται (σ.σ. τον Πολάκη) και τον καλύπτουν, έχουν τεράστιες ευθύνες»…

Όπως ανέφερε ο κ. Μπούρας:

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Ο κ. Τασούλας, μου προσέθεσε ότι ο κ. Πολάκης, του οποίου αφαιρέθηκε ο λόγος, δεν θα μεταβάλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης διασύροντάς τον. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν, έχουν τεράστιες ευθύνες. Διακόπτεται η συνεδρίαση της Βουλής και θα συνεχιστεί αύριο».

Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Με μία καυστική ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ το συμβάν στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή της ΝΔ».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο, είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ», τόνισε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή.

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία»

Στη συνέχεια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου, σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis, με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κανείς, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο», όπως υποστήριξε.

«Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία. Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτοντας πλήρως τον βουλευτή του κόμματος.

ΝΔ: «Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε όμοιοί τους»

Σε πιο χαμηλούς τόνους κινήθηκε η ΝΔ στη δική της ανακοίνωση.

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους», τόνισε η Πειραιώς.

Και κατέληξε πως «οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ