Viva Wallet: Μπόνους 446.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο μετά τη συμφωνία με την JP Morgan

Viva Wallet: Μπόνους 446.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο μετά τη συμφωνία με την JP Morgan

«Χρυσή» για τους εργαζόμενους στη Viva Wallet η εξαγορά της εταιρείας από την JP Mοrgan.

Mπόνους ύψους 44,3 εκατ. ευρώ (50 εκατ. δολάρια) θα μοιραστεί ισόποσα στους περίπου 200 εργαζόμενους της Viva Wallet, μετά από την ανακοίνωση συμφωνίας ανάμεσα στην εταιρεία και την JP Morgan.

Η αμερικανική τράπεζα, λοιπόν, εξαγοράζει το 48,5% των μετοχών της Viva Wallet και οι εργαζόμενοί της θα λάβουν αμέσως το ποσό των 223.000 ευρώ έκαστος, βάσει της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται ως όρος στη συμφωνία την οποία διαπραγματεύτηκαν ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας Χάρης Καρώνης και ο συνέταιρος του Μάκης Αντύπας με τους εκπροσώπους της JPMorgan Chase.

Σε βάθος τριετίας, δε, στους εργαζομένους στη Viva Wallet θα διατεθεί με τη μορφή stock options και το 3,4% των μετοχών της εταιρείας. Πρόκειται για μετοχές αξίας 223.000 ευρώ, βάσει της αποτίμησης της Viva Wallet (επίσης 44,3 εκατ. ευρώ), τις οποίες θα τους διαθέσουν οι ιδρυτές της εταιρείας Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας.

Όπερ σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στη Viva Wallet θα έχουν συνολικό κέρδος ύψους 446.000 ευρώ έκαστος. Η συμφωνία η οποία επετεύχθη με την JP Morgan ανεβάζει την αποτίμηση του 100% της Viva Wallet στο 1,77 δισ. ευρώ (2 δισ. δολάρια). Κατά το KReport, μάλιστα, η JP Morgan θα καταβάλει τίμημα 1,02 δισ. ευρώ (1,15 δισ. δολάρια) για την εξαγορά του 48,5% της Neobank, η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται σε 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ