Η Όμικρον φέρνει κύμα επαναλοιμώξεων – Τι δείχνει ανάλυση του Reuters

Η Όμικρον φέρνει κύμα επαναλοιμώξεων – Τι δείχνει ανάλυση του Reuters

Εκτίναξη του ποσοστού των ασθενών που προσβάλλονται για δεύτερη φορά.

Οι πιθανές επαναλοιμώξεις αντιστοιχούν πλέον γύρω στο ένα δέκατο των νέων κρουσμάτων κοροναϊού στη Βρετανία, πολύ πάνω από τα επίπεδα που καταγράφονταν πριν από την άφιξη της Όμικρον, δείχνει ανάλυση του Reuters.

Αύξηση στις επαναλοιμώξεις καταγράφεται και στην Ιταλία, καθώς η Όμικρον έχει αυξημένη ικανότητα διαφυγής από την ανοσία που προσφέρει ο εμβολιασμός και η φυσική λοίμωξη.

Λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που προσβάλλονται κοροναϊό για δεύτερη και τρίτη φορά, η Βρετανία άλλαξε την Δευτέρα τον τρόπο καταμέτρησης των νέων κρουσμάτων.

Μέχρι σήμερα, η καταμέτρηση περιλάμβανε μόνο όσους νοσούσαν για πρώτη φορά. Πλέον συμπεριλαμβάνει και επαναλοιμώξεις τουλάχιστον που διαγνώστηκαν τουλάχιστον 90 ημέρες μετά την αρχική λοίμωξη από κορωνοϊό.

Πριν από τις 6 Δεκεμβρίου το ποσοστό των πιθανών επαναλοιμώξεων παρέμενε κάτω από το 2%, δείχνουν τα στοιχεία της Βρετανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας (UKHSA).

To ποσοστό αυξήθηκε στο 9,9% από την αρχή του 2020, δείχνει ανάλυση δεδομένων της UKSHA από το Reuters.

Η ανάλυση δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στις δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον που εξαπλώνονται στην Ευρώπη, την αρχική BA.1 και τη νεότερη, και πιο μεταδοτική, BA.2.

Ανάλογη φαίνεται πως είναι η κατάσταση και σε άλλες χώρες όπου επικρατεί η Όμικρον. Στην Ιταλία, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ανέφερε ότι μετά την άφιξη της νέας παραλλαγής το ποσοστό των επαναλοιμώξεων διπλασιάστηκε από το 1,5% σε περίπου 3%.

Στη Βρετανία, η UKSHA εκτίμησε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν υπάρξει 17.3 εκατομμύρια επαναλοιμώξεις.

Η χώρα ανέφερε την Δευτέρα 92.368 νέα κρούσματα και 51 θανάτους, ανεβάζοντας τον απολογισμό της πανδημίας στους 155.754 νεκρούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ