Δολοφονία Αλκη: Οι τέσσερις «καυτές» εξελίξεις (pics)

Δολοφονία Αλκη: Οι τέσσερις «καυτές» εξελίξεις (pics)

Οι αποκαλύψεις για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία, η αλλαγή στάσης του 23χρονου και η φωτογραφία του με γιο αστυνομικού, αλλά και οι σοβαρές καταγγελίες του Αλέξη Κούγια – Η αθλητική κοινότητα αποχαιρετάει τον Αλκη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, Αλκη Καμπανού, που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό σε όλη τη χώρα.

Τα νέα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σοκάρουν, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην επίθεση συμμετείχαν πάνω από 10 άτομα. Οι Αρχές ψάχνουν από κάμερες της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν το συντομότερο δυνατό όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Μια έρευνα που πρέπει να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς η αργοπορία των Αρχών στην ταυτοποίηση των δραστών είχε ως αποτέλεσμα ένας από τους συμμετέχοντες στη δολοφονία του 19χρονου να το σκάσει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει στην Αλβανία. Όπως αποκάλυψε το «Mega», ο 20χρονος Αλβανός που διέφυγε από τη χώρα το βράδυ της Τετάρτης (2/2), είναι ένας εκ των βασικών υπόπτων στην υπόθεση του Αλκη Καμπανού.

Ο φυγάς είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ και ήταν στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο που έχει συλληφθεί από τις Αρχές. Ο 20χρονος εκμεταλλεύτηκε την αργοπορία των Αρχών στην ταυτοποίηση των δραστών και πέρασε από τα σύνορα σαν… κύριος.  Το έκανε μία μέρα μετά τη φονική επίθεση, όταν οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι των γεγονότων και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Όπως αναφέρει το «Mega», ο φυγάς έχει ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΟΚ. Είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια. Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση του Αλκη, από την πρώτη στιγμή είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο φυγής των δραστών από τη χώρα. «Φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν στην Αλβανία», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος, ενώ μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε σε αθλητική εφημερίδα, τόνισε ότι στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ υπάρχουν επικίνδυνοι κακοποιοί.

Το βράδυ του Σαββάτου (5/2) ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε επίσης ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα, που είχαν ως στόχο να τον εκφοβίσουν. «Αρχισαν και τα τηλέφωνα σε μένα χθες το βράδυ. Με απόκρυψη με πήρε κάποιος και μου λέει ‘γιατί λες για εγκληματική οργάνωση’». Απαντώντας, ο Κούγιας είπε: «Γιατί είστε εγκληματική οργάνωση».

Οσον αφορά στον συλληφθέντα και βασικό κατηγορούμενο για την δολοφονία του Αλκη, έχει αλλάξει πλέον στάση και αποδέχεται μεν ότι βρισκόταν στο σημείο, αλλά τονίζει δεν ήρθε σε φυσική επαφή με τα θύματα και δεν σκότωσε τον 19χρονο. Στην αρχή ο 23χρονος αρνούνταν τα πάντα, αλλά πλέον το έχει… γυρίσει. Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν απολογηθεί στον ανακριτή (σ.σ την Δευτέρα 7/2) για την δολοφονία του αδικοχαμένου Αλκη Καμπανού. Το «Mega» εκτός από την αποκάλυψη για τον 20χρονο που έφυγε από τη χώρα, προέβη σε μια ακόμα το βράδυ του Σαββάτου, που αφορά τον 23χρονο, που έχει συλληφθεί.

Ο τηλεοπτικός σταθμός δημοσίευσε φωτογραφία του 23χρονου με τον γιο της γυναίκας αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετεί στη Θεσαλονίκη. Για τη συγκεκριμένη φωτογραφία και την ύπαρξή της είχε μιλήσει ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλκη είναι ραγδαίες, με τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο να αναλύει τις ποινές που προβλέπονται για όσους συλληφθούν για την δολοφονική επίθεση στον άτυχο οπαδό του Αρη και στην παρέα του. Μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα και φυσικά την αθλητική κοινότητα, με την οικογένεια του Αρη να αποτίει φόρο τιμής στον 19χρονο. Αντιπροσωπεία της ΚΑΕ βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του Αλκη και άφησε λουλούδια, ενώ έγινε γνωστό ότι θα αποσυρθεί η φανέλα με το νούμερο «19».

Με τον δικό τους τρόπο τίμησαν επίσης τον αδικοχαμένο Αλκη οι ποδοσφαιριστές του Αρη και του Βόλου, στην μεταξύ τους αναμέτρηση που έγινε στο «Κλ. Βικελίδης». Στο 19ο λεπτό οι παίκτες των δύο ομάδων σταμάτησαν να παίζουν, ενώ όσοι βρισκόντουσαν στις κερκίδες χειροκροτούσαν, σε μια πολύ συγκινητική στιγμή. Οι ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη της αναμέτρησης φορούσαν μπλουζάκια με τα τελευταία λόγια του 19χρονου, ο οποίος όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες παρακαλούσε τους δράστες να σταματήσουν.

Τη μνήμη του Αλκη τίμησαν και οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, όπως επίσης και ο Βασίλης Σουρλής του Ολυμπιακού, ο οποίος σκόραρε στο της Β’ ομάδας του πειραϊκού συλλόγου με τον Ολυμπιακό Βόλου και πανηγύρισε κάνοντας με τα χέρια του το «Α».

Συγκινητικές στιγμές, με την Ελλάδα να παρακολουθεί σοκαρισμένη της εξελίξεις στην υποθεση και να βρισκεται δίπλα στη μητέρα του 19χρονου. Μια μητέρα που έκανε όλους να δακρύσουν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha». «Θέλω το παιδί μου να είναι το τελευταίο που φεύγει έτσι. Να μην θρηνήσει άλλη μανούλα. Χαίρομαι που σώθηκαν τα άλλα δύο παλικάρια. Είναι παιδιά μου», ανέφερε, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ