Μαριούπολη: Βομβαρδίστηκε τέμενος που στέγαζε 80 ανθρώπους, λένε οι Ουκρανοί

Μαριούπολη: Βομβαρδίστηκε τέμενος που στέγαζε 80 ανθρώπους, λένε οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με το ουκρανικό ΥΠΕΞ, «περισσότεροι από 80 ενήλικοι και παιδιά φιλοξενούνται εκεί, μεταξύ των οποίων τούρκοι πολίτες».

Ένα τζαμί που φιλοξενούσε αμάχους, μεταξύ των οποίων Τούρκοι, βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες άνθρωποι πολιορκούνται εδώ και ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Ροξελάνα στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τους ρώσους εισβολείς», ανέφερε το υπουργείο με μήνυμα στο Twitter.

«Περισσότεροι από 80 ενήλικοι και παιδιά φιλοξενούνται εκεί, μεταξύ των οποίων τούρκοι πολίτες», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε ο βομβαρδισμός.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 17η ημέρα, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετές επιθέσεις, ακόμη και σε περιοχές όπου βρίσκονται άμαχοι.

Τις 17 ημέρες του πολέμου εκατοντάδες είναι οι άμαχοι που έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ οι πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα για άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν όσοι έχουν εκγλωβιστεί στις πολιορκημένες πόλεις, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις δεν δείχνουν να υποχωρούν από τα σχέδια επίθεσης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα το πρωί ότι ήχησαν σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή σε όλη την ουκρανική επικράτεια, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις Κίεβο, Οδησσό, Ντνίπρο και Χάρκοβο. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι μάχες βορειοδυτικά του Κιέβου συνεχίζονται, με τις ρωσικές δυνάμεις να υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 25 χμλ. μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η πολιορκία του Κιέβου θα είναι όπως όλα δείχνουν το επόμενο βήμα της ρωσικής επίθεσης, με δύο εκατομμύρια κατοίκους να βρίσκονται ακόμα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ρωσικές ρουκέτες κατέστρεψαν αεροπορική βάση στην περιφέρεια του Κιέβου

Στο μεταξύ, ρωσικές επιθέσεις με ρουκέτες κατέστρεψαν σήμερα το πρωί μια ουκρανική αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Βασίλκιβ, στην περιφέρεια του Κιέβου, δήλωσε η δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας.

Οι ρουκέτες έπληξαν επίσης μια αποθήκη πυρομαχικών, δήλωσε η δήμαρχος του Βασίλκιβ Ναταλία Μπαλασίνοβιτς.

Μάλιστα, η δήμαρχος του Βασίλκιβ, Ναταλία Μπαλασίνοβιτς, δήλωσε ότι οι ρουκέτες έπληξαν και αποθήκη πυρομαχικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ