Ρωσία: Νάρκες από τη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να φτάσουν στη Μεσόγειο προειδοποιεί η FSB

Ρωσία: Νάρκες από τη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να φτάσουν στη Μεσόγειο προειδοποιεί η FSB

Η Ρωσία καταγγέλλει το ουκρανικό Ναυτικό για την ύπαρξη των συγκεκριμένων ναρκών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) προχώρησε σε μια τρομακτική προειδοποίηση. Με ανακοίνωση της η FSB προειδοποίησε ότι νάρκες που έχει τοποθετήσει το ουκρανικό ναυτικό στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούσαν να παρασυρθούν προς το Βόσπορο και τη Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωση, που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, η FSB υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει ζώνες ναρκών στα λιμάνια της Οδησσού, του Οτσάκοβ, του Κερνομόρσκ και του Γιουζν.

Η σχετική ανάρτηση στο Twitter

Πώς έχει προκύψει το πρόβλημα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας κάνει λόγο για εκατοντάδες απαρχαιωμένες νάρκες θαλάσσης με μηχανισμό αγκύρωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, εξαιτίας των ανέμων έχουν αρχίσει να σπάνε οι καλωδιώσεις που συνδέουν τις νάρκες με τις άγκυρες. «Οι άνεμοι και τα ρεύματα παρασύρουν τις νάρκες στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας» δηλώνει η FSB.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα επιφανειακά ρεύματα προς τα νότια είναι συνήθη σε αυτές τις περιοχές των ουκρανικών λιμανιών, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι οι νάρκες να παρασυρθούν προς το Βόσπορο και περαιτέρω προς τη Μεσόγειο Θάλασσα», περιγράφει.

Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας είχε εκδώσει στις 18 Μαρτίου προειδοποίηση για τον κίνδυνο ναρκών, σημειώνει το TASS.

Η FSB κατηγορεί τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι «για μία ακόμη φορά επιδεικνύουν απόλυτη άγνοια των θεμελιωδών διεθνών νόμων και αδιαφορία για ανθρώπινες ζωέ, περιλαμβανομένων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ