Καιρός: Έρχεται «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης – Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός: Έρχεται «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης – Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός τις επόμενες μέρες

To κρύο μας αποχαιρέτησε, ο υδράργυρος ανέβηκε αισθητά τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι «εκπλήξεις» που μας επιφυλάσσει ο καιρός συνεχίζονται.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του παρουσιαστή καιρού, Σάκη Αρναούτογλου «σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας στη χώρα μας, η κορύφωση της οποίας θα πρέπει να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας στη χώρα μας η κορύφωση της οποίας θα πρέπει να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή.

Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που θα μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως.

Αυτή η ροή αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, η κορύφωση επίσης της οποίας θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή, οπου δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν μέγιστες θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά κοντά στους 27-28 και στη βόρεια Κρήτη στους 28-29 και πιθανώς στους 30 βαθμούς Κελσίου παρότι η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων.

Λεπτομέρειες και για την προοπτική αξιόλογων βροχών στα βορειοδυτικά και βόρεια καθώς και για την κατά τόπους σημαντική ενίσχυση των ανέμων προς τα τέλης της εβδομάδας, στα αναλυτικά δελτιά καιρού της ΕΡΤ3.

ΔΕΥ-ΠΑΡ 16:45 & 22:45

Για να μη χάνετε τον…καιρό σας
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ