«Όσα μου αποκάλυψε η Καρολάιν» – Η πίεση να μείνει έγκυος

«Όσα μου αποκάλυψε η Καρολάιν» – Η πίεση να μείνει έγκυος

«Στην τελευταία συνεδρία ήταν πολύ φοβισμένη η Καρολάιν», θυμάται η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, που θα βρεθεί ως μάρτυρας κατηγορίας απέναντι από τον καθ'ομολογία δολοφόνο στη δίκη.

Λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της νεαρής συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου, την οποία το ζευγάρι επισκεπτόταν τους τελευταίους μήνες, σπάει τη σιωπή της.

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, που αναμένεται την Παρασκευή 8 Απριλίου να περάσει το κατώφλι του δικαστηρίου, για να καταθέσει όσα γνώριζε για τον πιλότο και την 20χρονη σύζυγό του, αποκαλύπτει στο «protothema.gr» σημαντικές και άγνωστες πτυχές της υπόθεσης: από τον ρόλο που κλήθηκε να παίξει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας μυστικά στοιχεία της υπόθεσης που δεν καταγράφηκαν στις καταθέσεις της, μέχρι το «μυστήριο με τις Κυριακές», που ουσιαστικά οδήγησε σε κρίση το ζευγάρι, την πίεση που ασκούσε ο πιλότος στην νεαρή σύζυγό του για να μείνει έγκυος ξανά μετά την αποβολή, αλλά και τις απειλές που δεχόταν όλο το διάστημα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κυκλοφορούσε ελεύθερος, παριστάνοντας τον τεθλιμμένο σύζυγο.

Η κυρία Μυλωνοπούλου, χωρίς περιστροφές, αναφέρει τι θα συμβεί όταν βρεθεί αντιμέτωπη με τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της Καρολάιν. «Εγώ θα τον κοιτάξω στα μάτια, εκείνος όμως θα τολμήσει να με κοιτάξει; Το μόνο που θέλω να μου απαντήσει είναι γιατί και με ποιο δικαίωμα».

«Νοσηρή σχέση»

Όπως αναφέρει, γνώρισε το ζευγάρι στις 17 Νοεμβρίου του 2020. Τότε την επισκέφθηκαν για πρώτη φορά «και οι συνεδρίες τελείωσαν στο τέλος Ιανουαρίου. Από την πρώτη επίσκεψη», τόνισε, «φαινόταν ότι το ζευγάρι είχε μια νοσηρή σχέση. Διότι όταν ήρθαν και οι δύο, ο μεν Αναγνωστόπουλος πήρε τον λόγο να εξηγήσει τον σκοπό της επίσκεψης, την ίδια ώρα που η Καρολάιν δεν μιλούσε καθόλου. Μίλησε μόνο όταν μείναμε μόνες».

Και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Ο Αναγνωστόπουλος προσπαθούσε να με πείσει πόσο ευτυχισμένοι ήταν και ότι το μόνο πρόβλημα ήταν μια ‘μικρή κατάθλιψη λοχείας’. Μου έδειξε φωτογραφίες από τον γάμο, μου είπε πώς γνωρίστηκαν, ένα παραμύθι. Επιχείρησε να με βάλει και εμένα στο συννεφάκι που είχε τοποθετήσει την Καρολάιν.

Όταν του είπα να μας αφήσει μόνες, για να δω η Καρολάιν τι θέλει να μου πει, η πρώτη της κουβέντα ήταν: ‘Εγώ θέλω να φύγω από το σπίτι. Δεν τον θέλω, θέλω να πάρω το παιδί μου και να φύγω. Ψάχνω σπίτι. Είχα ξαναψάξει στο Χαλάνδρι, τώρα θέλω να ψάξω για σπίτι στο Σύνταγμα’. ‘Γιατί στο Σύνταγμα;’, τη ρώτησα. ‘Γιατί θέλω να πάω σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής’.

‘Ποιος θα σε βοηθάει οικονομικά;’. ‘Μου στέλνει η μαμά μου, αλλά τώρα αυτά που μου στέλνει, τα παίρνει ο Μπάμπης. Όταν φύγω, θα τα παίρνω εγώ’. »Εχεις ειδοποιήσει κάποιον δικό σου για όλα αυτά που μου λες;’. ‘Όχι, δεν θέλω να ειδοποιήσω’. ‘Γιατί δεν το λες στη μητέρα σου;’. ‘Γιατί δεν θέλω να της το πω, να τη βάλω σε αυτή την κατάσταση’. «Μπορείς να το περάσεις μόνη σου;’. ‘Ναι, μπορώ. Θα προσπαθήσω’. Και τότε, έβαλε τα κλάματα. ‘Εκλαιγε πολλή ώρα».

«’Πότε ξεκινά η ιστορία αυτή;’, τη ρώτησα, για να μου πει: ‘Μετά την πρώτη αποβολή που είχα’. ‘Γιατί έμεινες τόσο γρήγορα έγκυος;’. ‘Δεν φταίω εγώ. ‘Ομως από τότε που γεννήθηκε το παιδί, θέλω να φύγω’. ‘Είναι επειδή βίωσες μια ταλαιπωρία με τα προβλήματα του παιδιού; Από τα χειρουργεία;’. ‘Όχι. Θέλω να φύγω, γιατί δεν μπορώ άλλο αυτό τον άνθρωπο’».

Γιατί σταμάτησαν τις συνεδρίες – Η πίεση να μείνει έγκυος

Όπως εξηγεί η κυρία Μυλωνοπούλου, «η Καρολάιν είχε αρχίσει να μου ανοίγεται πολύ και είχε φτάσει σε πάρα πολύ λεπτά προσωπικά ζητήματα. Τότε ήταν που ξαφνικά λαμβάνω ένα μήνυμα ότι σταματάμε τις συνεδρίες».

Για τον Αναγνωστόπουλο αναφέρει πως της έλεγε «ότι ήταν επιθυμία της Καρολάιν. Σε αυτό το ζευγάρι υπήρχε το εξής περίεργο: δεν μπορούσα ποτέ να επικοινωνήσω απευθείας με την Καρολάιν. Ποτέ δεν απαντούσε το τηλέφωνο. Ούτε της Καρολάιν, ούτε του Μπάμπη. Έπρεπε να δουν τις κλήσεις και μετά από ώρα να με πάρει από το τηλέφωνό του ο Μπάμπης πίσω».

Όταν της μιλούσε ο πιλότος, παραδεχόταν «ότι η Καρολάιν δεν τον ήθελε. Ότι δεν είχαν πια σχέση μεταξύ τους. Και αυτή ήταν όντως μια εικόνα πραγματική, γιατί το είχα ακούσει και από την Καρολάιν, αλλά παρ’ όλα αυτά, η ίδια η Καρολάιν μού εκμυστηρευόταν ότι κοιμούνταν μαζί. Ότι κοιμόταν στην αγκαλιά του, ότι ακουμπούσε στο στήθος του όταν ξάπλωνε. Και εγώ για να ηρεμήσω τα πράγματα του είπα: ‘Ηρέμησε, εσύ είσαι 32 ετών, εκείνη είναι 20, πρέπει εσύ να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δείξεις κατανόηση’. Εκεί μάλιστα τον ρώτησα: ‘Γιατί την πίεσες τόσο μετά την αποβολή και έμεινε έγκυος;’. Δεν πήρα καμία απάντηση».

Αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν τον Μπάμπη να πιέσει την 20χρονη να ξαναμείνει έγκυος, υπογραμμίζει: «Πάντα ένας άνθρωπος που θέλει να χειραγωγήσει τον σύντροφό του δημιουργεί δεσμεύσεις. Ήταν απομονωμένη, δεν κυκλοφορούσε με χρήματα πάνω της και γι’ αυτό την πήγαινε παντού ο Μπάμπης. Υπό τη δικαιολογία ότι ‘είχε την ευθύνη του παιδιού’.

Όταν λοιπόν άρχισε να μου λέει η Καρολάιν ότι δεν θέλει άλλο τον Μπάμπη, ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει, ότι τη νευριάζει και της κάνει τη ζωή δύσκολη, είναι απομονωμένη, αν θέλει να πάει με μια φίλη της πρέπει να ακολουθήσει και ο Μπάμπης, να πάει και αυτός μαζί, το ταξί του φίλου του και όλα αυτά, εκεί ξεκινάει να ξεδιπλώνεται ένα άλλο κουβάρι της ζωής τους και εκεί είναι που λένε: ‘Τον ερωτεύτηκα, αλλά τώρα τον σιχαίνομαι. Είμαι ερωτευμένη με το πρόσωπο, με την εμφάνιση, αλλά σιχαίνομαι τον άνθρωπο, τον χαρακτήρα του. Μισώ τον άνθρωπο που ζω μαζί του’. Η Καρολάιν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο».

Οι Κυριακές

Όπως ανέφερε η Ελένη Μυλωνοπούλου, η Καρολάιν της παραπονέθηκε για το γεγονός ότι ο Μπάμπης άρχισε πλέον να δουλεύει και τις Κυριακές.

«Μου είπε ότι άρχισε να δουλεύει και Κυριακές. Ότι μια Κυριακή ήταν να περάσουν μαζί και θα τη βοηθούσε και με το μωρό και εκείνος έφυγε, γιατί είχε πελάτες που κάπου θα τους πήγαινε. Όταν μάλιστα μου το είπε αυτό, απόρησα. Η Καρολάιν όμως ήταν ένα παιδί άπειρο, ευαίσθητο και ειλικρινές. Έτσι, δυστυχώς, ό,τι λέγαμε κατά τις συνεδρίες μας, λίγες ημέρες ή ώρες αργότερα – μετά από μια διαφωνία με τον Μπάμπη – τα έλεγε όλα στον Μπάμπη. Και άρα, ο σύζυγος ήξερε τι είχε ειπωθεί από την Καρολάιν σε εμένα και τι συμβουλές είχα δώσει εγώ σε εκείνη. Η Καρολάιν δεν τον ζήλευε».

Η συμφωνία με την Αστυνομία

Όσο για τη συμφωνία της με την Αστυνομία, η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, σημειώνει:

«Με καλούν από το Ανθρωποκτονιών, γιατί βρέθηκε η κάρτα μου, όπως μου είπαν, στα πράγματα της Καρολάιν. Τους είπα πως αν πω αυτά που ξέρω, κινδυνεύω γιατί βάζω στο κάδρο τον σύζυγό της. Φοβόμουν. Ήταν ελεύθερος και δεν ήξερα τι θα μπορούσε να συμβεί. Και με συμβούλευσε η δικηγόρος μου, η κυρία Σταματία Μάρκου, να ζητήσω την προστασία των αστυνομικών, ότι θα τους πω αυτά που ξέρω, αλλά να μην καταχωρηθεί η κατάθεσή μου έτσι όπως θα καταθέσω τα πράγματα.

Πήγα και έδωσα μια λεπτομερέστατη κατάθεση για το τι έζησα με το ζευγάρι, ανέφερα ότι Καρολάιν από την πρώτη στιγμή ήθελε να φύγει, ότι τη χειραγωγούσε, ότι είχε πρόβλημα στον γάμο της, ότι δεν τον ήθελε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ