Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ως γνωστόν ο Τίγρης όποιον θέλει τον κρατάει και όποιον θέλει τον παίρνει...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ ετοιμάζουν μητρώο φαρμάκων

Μητρώο φαρμάκων ετοιμάζουν οι φορείς ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ, σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και βιομηχανίες.

ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ ετοιμάζουν μητρώο φαρμάκων | to10.gr

Το μητρώο φαρμάκων θα εξυπηρετήσει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της κατανάλωσης φαρμάκων, ενώ τα σκευάσματα θα τα αντιστοιχίσουν με τα υπάρχοντα θεραπευτικά πρωτόκολλα κατά τη διεθνή κατάταξη ασθενειών ICD-10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το healtmat.gr, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα καταθέσουν τα φύλλα οδηγιών των φαρμάκων τους, τα οποία θα ελεγχθούν για την ορθότητα των πληροφοριών από τον ΕΟΦ. Στη συνέχεια ειδική υποεπιτροπή θα αναλάβει να τα εντάξει στις αντίστοιχες θεραπευτικές κατηγορίες και να «κλειδώσει» η εφαρμογή των πρωτοκόλλων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Η δημιουργία του μητρώου φαρμάκων θα δώσει παράλληλα και στοιχεία κατανάλωσης του ΕΟΠΥΥ σε συνδυασμό με τις συνολικές πωλήσεις φαρμάκων από τον ΕΟΦ και έτσι θα εξαχθούν συμπεράσματα για το πού κατευθύνεται ο κύριος όγκος των φαρμάκων και για επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Αυτά τα δεδομένα τελικά θα συμβάλλουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και στην αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων, στόχοι της χώρας απέναντι στους Θεσμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από