
Σε «κίτρινο» συναγερμό για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς έχουν τεθεί για αύριο πολλές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας
Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος για φωτιά αύριο σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Η εξελιγμένη συνταγή του Νίκολιτς και η σταθερά Μάριν (vids)
Ειδικότερα, για αύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:
Αττική, Εύβοια, Βοιωτία
Αργολίδα, Ηλεία
Αιτωλοακαρνανία
Ροδόπη, Έβρος
Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά Βορείου Αιγαίου, Σποράδες, Σαμοθράκη, Σκύρος
περιοχές της Φθιώτιδας, της Αχαΐας και της Κορινθίας
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για αύριο Πέμπτη 10/09
🟡Υψηλός κίνδυνος 3️⃣ σε:📍#Κρήτη #Κυκλάδες #Δωδεκάνησα νησιά #Βορείου_Αιγαίου #Σποράδες #Σαμοθράκη #Σκύρο
📍περιοχές #Φθιώτιδας… pic.twitter.com/UoVCkGvhOH
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 9, 2026
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.



















