Αιδηψός: Οργή και αγανάκτηση για τον «νταή» που κλώτσησε το γατάκι

Αιδηψός: Οργή και αγανάκτηση για τον «νταή» που κλώτσησε το γατάκι

Ο δράστης είναι σεσημασμένος

Μπορεί ο 30χρονος «νταής» που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό να συνελήφθη χθες το απόγευμα, ωστόσο η πράξη του συνεχίζει να προκαλεί, οργή και αγανάκτηση.

Ο 30χρονος που όπως αποδεικνύεται έχει προϊστορία ως προς την κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι σε ζώα, πρωταγωνιστεί στο εξοργιστικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να δελεάζει αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και στη συνέχεια να το κλωτσάει στη θάλασσα.

Άλλο άτομο ανάρτησε το βίντεο και άλλος είναι ο δράστης

«Στην αρχή νομίζαμε ότι το βίντεο ανήρτησε ο ίδιος ο δράστης. Ο δράστης είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά. Ο άνθρωπος που ανήρτησε το βίντεο έχει και ο ίδιος κακοποιητική συμπεριφορά. Εξόργισε το ότι τράβηξαν το βίντεο για να γελάσουν όλοι μαζί», είπε μιλώντας στο MEGA, η δημοσιογράφος και διευθύντρια της  οργάνωσης Zero Stray Project, Σταματίνα Σταματάκου.

«Η μία κοπέλα από την παρέα μου στέλνει μηνύματα ότι την ενέπλεξα αδίκως. Αν ήταν ένα παιδάκι, και το κλωτσούσε κάποιος επειδή ήπιε κάποιες μπύρες παραπάνω, δε θα ήταν μεμπτό το να μην κάνει κανείς τίποτα; Αυτό θα το αξιολογήσει η Δικαιοσύνη, αλλά εγώ ξέρω ότι ηθικά είναι μεμπτό. Και τα δύο γατάκια ζουν και θα τα πάρω εγώ και θα τα δώσουμε σε σπίτι. Αυτός που μιλάει στα social media είναι αυτός που “ανέβασε” τα βίντεο. Νομίζω ότι στην αρχή πήγε να το πάρει πάνω του», πρόσθεσε.

«Τα καφριλίκια πληρώνονται»

«Να μάθουμε ότι τα καφριλίκια πληρώνονται. Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει παρέμβει ξανά και ξανά για φιλοζωικά ζητήματα. Επέδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχουμε ένα νόμο πολύ αυστηρό που πλέον καθιστά το βασανισμό και τη φόνευση ζώου ως κακούργημα με πρόστιμο έως 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη», πρόσθεσε η ίδια.

Προϊστορία στην κακοποιητική συμπεριφορά

Όπως αποκαλύπτεται σε ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου στο Facebook, στο παρελθόν ο συλληφθείς είχε βάψει με μαρκαδόρο τον σκύλο του, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του σώματός του με σύμβολο της ποδοσφαιρικής ομάδας την οποία υποστηρίζει.

«Μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του, ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως» αναφέρεται ακόμη στην ανάρτηση.

Συνελήφθη

Ο δράστης συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter, πως «η  βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Από τις βρισιές στο… συγγνώμη

Η πρώτη αντίδραση του «νταή» που «ανέβασε» το βίντεο στα social media ήρθε μέσα από story στο Instagram, στο οποίο αναφερόταν με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις σε όλους όσους αντέδρασαν στην αθλιότητα που έπραξε η παρέα του.

Σε ένα απίστευτο παραλήρημα ο «νταής» όχι έβριζε τους πάντες, αλλά… ζητούσε και τα ρέστα.

Αργότερα, κι ενώ το θέμα είναι πάρει ακόμα μεγαλύτερη έκταση, ακόμα και με την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο «νταής» αποφάσισε να σβήσει τα υβριστικά στόρι και να ανεβάσει νέο βίντεο στο οποίο… ζητά συγγνώμη και χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι αυτός και η παρέα του είχαν πιει λίγο παραπάνω.

«Ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», λέει σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ