Πεθαίνοντας 22 χρονών: Ποιον πείραξε η Γεωργία και έπρεπε να σβήσει αβοήθητη στο βρεγμένο ταρτάν;

Πεθαίνοντας 22 χρονών: Ποιον πείραξε η Γεωργία και έπρεπε να σβήσει αβοήθητη στο βρεγμένο ταρτάν;

Πριν τις 7 το απόγευμα κι ενώ το κορίτσι είχε ξεκινήσει την προπόνησή της, μπροστά σε άδειες θέσεις, και πριν φθάσει εκείνος ο άνθρωπος που έντρομος θα έβγαζε από την τσέπη το κινητό του τηλέφωνο, κάτι άρχισε να πηγαίνει λάθος.

Ενα μεγάλο «γιατί» στοίχειωσε τα χείλη όλων εκείνων που έτρεξαν στο στάδιο της Κομοτηνής, αργά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Ηταν εκείνα τα μοιραία λεπτά, που η 22χρονη Γεωργία, φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ της πόλης, βρισκόταν αβοήθητη στο βρεγμένο ταρτάν του σταδίου που έκανε προπόνηση.

Η Γεωργία, καταγόταν από τα Χανιά και σπούδαζε στην Κομοτηνή. Ηταν αθλήτρια στίβου. Ετρεχε τα 100 μέτρα, συμμετείχε σε σκυταλοδρομία 4χ100, έκανε άλμα εις μήκος.

Στο στάδιο

Εκείνο το απόγευμα, μόλις είχε σταματήσει η ξαφνική νεροποντή, η Γεωργία έμπαινε στο στάδιο μόνη, με τα ειδικά παπούτσια για σπριντ, με ένα ηλεκτρονικό ρολόι στον καρπό, που καταγράφει μεταξύ άλλων βιομετρικά δεδομένα, όπως οι παλμοί της καρδιάς.

Δίπλα, σε ένα κολυμβητήριο, υπήρχαν γονείς και ένας γιατρός, χωρίς οπτική επαφή με τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου.

Ηταν η στιγμή που δεν υπήρχε κανείς εκεί. Γιατί η Γεωργία με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια, και την ιδιαίτερη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Παλαιά Ρούματα του Δήμου Πλατανιά, παρέμεινε αθλήτρια σε σωματείο της Κρήτης. Στον Θησέα Περιβολίων.

Μόνη

Δεν είχε πάρει μεταγραφή σε σύλλογο της Ροδόπης. Ωστε να αθλείται μαζί με άλλα παιδιά. Ετσι, ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα. Και εκείνο το απόγευμα, με την έντονη βροχή, βρέθηκε μόνη στο στάδιο. Η ώρα ήταν μεταξύ 6 και 7 το απόγευμα.

Σε λίγο θα έμπαινε στο στάδιο για να αθληθεί ένας κάτοικος της περιοχής.

Η 22χρονη Γεωργία, τριτοετής φοιτήτρια, είχε μεταβεί πρόσφατα στο Ηράκλειο. Για τους αγώνες που διοργανώθηκαν από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Ηταν 30 Απριλίου και αυτοί θα ήταν οι τελευταίοι της αγώνες.

Πάει λάθος

Πριν τις 7 το απόγευμα κι ενώ το κορίτσι είχε ξεκινήσει την προπόνησή της, μπροστά σε άδειες θέσεις, και πριν φθάσει εκείνος ο άνθρωπος που έντρομος θα έβγαζε από την τσέπη το κινητό του τηλέφωνο, κάτι άρχισε να πηγαίνει λάθος. 

Οπως φάνηκε ύστερα από μερικές ώρες, με τον πιο σοκαριστικό, άδοξο και άδικο τρόπο, η καρδιά της κοπέλας σταμάτησε να δουλεύει, και το σώμα της γκρεμίστηκε στο ταρτάν.

Η Γεωργία πέθανε από ανακοπή καρδιάς, αγνώστου δικαιολογίας.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης είπε ότι θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις μικροσκοπικά προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού.

Λευκή ποδιά

«Η κοπέλα πέθανε από ανακοπή καρδιάς αγνώστου δικαιολογίας. Θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ελήφθησαν ιστοτεμάχια, βιολογικά υγρά, αίμα, ούρα και θα βγάλουμε αποτέλεσμα. Δεν φαίνεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπολογίζω ότι μεταξύ 6 με 7 το απόγευμα ήταν η ώρα θανάτου»

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επί πόσα δραματικά λεπτά η κοπέλα ψυχορραγούσε στο στίβο. Είναι δύσκολο να πει κανείς, τι θα συνέβαινε αν κάποιος τύχαινε να την δει εγκαίρως και να τρέξει κοντά της. 

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος πώς γίνεται μικρά παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, που αθλούνται, που τρέχουν, που παίζουν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, να σωριάζονται ξαφνικά στον αγωνιστικό χώρο, να πεθαίνουν ακαριαία χωρίς κανείς να μπορεί να τα κρατήσει στη ζωή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Το μεγάλο γιατί

Φταίει κάποια εκ γενετής δυσλειτουργία; Κάποιο εγωιστικό γονίδιο που στένεψε τα περιθώρια ζωής ζωτικών οργάνων; Μήπως μπορεί να ευθύνεται η αλόγιστη χρήση ουσιών που σκοπό έχουν να αυξήσουν τις επιδόσεις;

Και μπορούν αυτές οι ουσίες να δράσουν τόσο γρήγορα, σε παιδιά κάτω των 20 ετών, και σωρευτικά να επηρεάσουν τα καίρια ζωτικά όργανα; Μήπως είναι η υπερπροσπάθεια; Που αναγκάζει μία βλάβη να εκδηλωθεί νωρίτερα απ’ ότι ήταν σχεδιασμένο;

Στην Κομοτηνή, τα πράγματα ήταν δραματικά ξεκάθαρα. Το ρολόι της ζωής του κοριτσιού δεν θα έκανε μία πλήρη περιστροφή. Θα άφηνε πίσω της ένα πλατύ χαμόγελο, εντυπωμένο στη μνήμη όλων όσων την γνώρισαν μέσα και έξω από τα στάδια.

Ετρεξαν

Φωνάζοντας βοήθεια και καλώντας ασθενοφόρο, ο άνθρωπος που πήγε να τρέξει στο στάδιο στην Κομοτηνή, βλέπει το σώμα της κοπέλας στα λασπόνερα του στίβου και από το διπλανό κολυμβητήριο τρέχουν γονείς, όσοι βρίσκονταν εκεί, μαζί ένας γιατρός που προσπαθεί να την επαναφέρει.

Φθάνει το ΕΚΑΒ και η νεαρή αθλήτρια μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», όπου διαπιστώνεται ότι είναι νεκρή.

Ενας συμφοιτητής της: «Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν πάντα χαμογελαστός και ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν πρότυπο φοιτητή».

Μία καθηγήτριά της: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν κεραυνός όλο αυτό που συνέβη. Πήγαν αμέσως και κάποιοι γονείς από το κολυμβητήριο που είναι δίπλα να βοηθήσουν. Πήγε και γιατρός αλλά δεν τα κατάφεραν»

Αλλη μία καθηγήτριά της: «Έκανε προπόνηση στο γήπεδο μόνη της. Την βρήκαν κάτω, μόνη της. Κι αυτό είναι το τραγικό μια κοπέλα ξαπλωμένη κάτω πεθαμένη μετά από ώρα».

Πράγματα με ελάχιστη σημασία

Οι συνθήκες θανάτου της άτυχης κοπέλας αλλά και το αν η ξαφνική νεροποντή την ώρα της προπόνησης του κοριτσιού έπαιξε ρόλο στην τραγική εξέλιξη αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από τις Αρχές, ενώ πολύτιμο στοιχείο εκτιμάται πως είναι το smart watch που φορούσε η κοπέλα και το οποίο κατέγραφε τους χρόνους αλλά και τους παλμούς της. Σημαντικές πληροφορίες αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας και νεκροτομής που ήδη έχει παραγγελθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Το δράμα

Είναι ασύλληπτο το δράμα, ένα παιδί να φορά τα αθλητικά του ρούχα για να αγωνιστεί και πριν τελειώσει ο αγώνας ή η προπόνηση, να ακούγεται η μπλε σειρήνα. Για τους συγγενείς της Γεωργίας, την οικογένειά της, ο δρόμος από την Κρήτη στην Κομοτηνή, είναι σταύρωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ