Ξέσπασμα του κορωναϊού στην Ιταλία με 50 νεκρούς

Ξέσπασμα του κορωναϊού στην Ιταλία με 50 νεκρούς

Το τελευταίο 24ωρο, 50 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, έναντι 62 θανάτων που είχαν ανακοινωθεί την Τρίτη.

Τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αρχίσει να αυξάνονται εκ νέου στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, εντείνοντας την ανησυχία για νέο κύμα της πανδημίας κατά τη θερινή τουριστική περίοδο.

Το τελευταίο 48ωρο ο αριθμός των νέων μολύνσεων ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέλη Απριλίου: 62.704 χθες Τρίτη και σχεδόν 54.000 σήμερα.

Ο εβδομαδιαίος δείκτης των μολύνσεων αναμένεται να καταγράψει την τρίτη συνεχόμενη αύξηση ύστερα από οκτώ εβδομάδες κατά τις οποίες υποχωρούσε. Ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων εξακολουθεί πάντως να κυμαίνεται πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο των 200.000 του Ιανουαρίου.

Το τελευταίο 24ωρο, 50 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, έναντι 62 θανάτων που είχαν ανακοινωθεί την Τρίτη.

Εμβολιαστική κάλυψη

Παρά την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων, οι υγειονομικές αρχές λένε ότι δεν αναμένουν αύξηση της θνητότητας ή των εισαγωγών ασθενών σε ΜΕΘ, εκφράζοντας ικανοποίηση για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. To 90,1% των Ιταλών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.

Ο τουρισμός

Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία ότι ενδεχόμενο κύμα πανδημίας θα έπληττε τον τουρισμό που μόλις είχε αρχίσει να ανακάμπτει.

Πριν από την πανδημία, η Ιταλία ήταν ένας από τους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, προσελκύοντας περίπου 64,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Ανάκαμψη

Φέτος, ο τουριστικός κλάδος έδειξε σημάδια ανάκαμψης, προσφέροντας οξυγόνο στην ιταλική οικονομία που δοκιμάζεται από την άνοδο του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ