Μητσοτάκης: Με την ψηφιακή κάρτα ισχύει ο «νόμος του εργάτη» – Η ανεργία μειώθηκε με κεντροδεξιά κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Με την ψηφιακή κάρτα ισχύει ο «νόμος του εργάτη» – Η ανεργία μειώθηκε με κεντροδεξιά κυβέρνηση

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο νόμος του εργάτη

Συνολικό απολογισμό της τριετούς διακυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής έκανε κατά την ενημέρωση της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αριστερά δεν έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας ενώ παρουσιάζοντας το κυβερνητικό έργο για εργασία, ανεργία, στήριξη εργαζομένων και συνταξιούχων τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης πάρθηκαν από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο νόμος του εργάτη. «Για όσους άσκησαν κριτική από την Αριστερά θυμίζω ότι αποτελούσε αίτημα της ΓΣΕΕ» είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα «πρόσθετο χρήσιμο εργαλείο που καταπολεμά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία».

Διαβάστε επίσης: Έτοιμη για όλα η Αθήνα – Πώς θα απαντήσει ο Μητσοτάκης εάν προκληθεί από τον Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Επαναλαμβάνοντας ότι σύντομα θα εφαρμοστεί σε βιομηχανία και του χρόνου σε τουρισμό και εστίαση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι « εργαζόμενος δεν θα δουλεύει ούτε μια ώρα παραπάνω χωρίς να πληρωθεί γι’ αυτήν. Και το σύνολο των πολιτών δεν θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα όσων εισφοροδιαφεύγουν. Πράγματι κ. Κουτσούμπα εδώ ισχύει ο νόμος του εργάτη».

«Οι εργατοτεχνίτες πλέον έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπαλλήλους» πρόσθεσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος εκ νέου στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ λέγοντας ότι για να γίνει πράξη «έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση κ. Κουτσύμπα» ενώ απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα διερωτήθηκε γιατί επί τέσσερα χρόνια κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν το εφάρμοσε.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στη γονική άδεια στον πατέρα λέγοντας ότι η Αριστερά δεν έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. «Γιατί δεν τα κάνατε τέσσερα χρόνια;» ρώτησε ξανά τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

Σε συμφωνία με τους εργοδότες οι εργαζόμενοι μπορούν να ορίζουν το χρόνο εργασίας και των διακοπών τους, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην 4η εργασία. Και μίλησε για προστασία των εργαζομένων. «Έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση; Τέσσερα χρόνια κύριοι της Αριστεράς τι κάνατε;» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην καταπολέμηση της ανεργίας και τα προγράμματα κατάρτισης, την αναδιοργάνωση του πρώην ΟΑΕΔ κλπ ενώ εκτενείς αναφορές έκανε στους συνταξιούχους λέγοντας ότι στόχος είναι να εκλείψει οριστικά η ομηρία των συνταξιούχων με τις εκκρεμείς συντάξεις. Ενώ δεν παρέλλειψε να αναφερθεί στις αλλαγές στον ΕΦΚΑ και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, ενώ τόνισε ότι καθιερώθηκε ένα πρωτοποριακό σύστημα επικουρικής ασφάλισης μέσω του ατομικού κουμπαρά που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες συντάξεις.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι κομβική τομή στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της εργασίας είναι η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού που από τα 65ο ευρώ σήμερα είναι στα 713 ευρώ και όπως τόνισε ο πρωθυπουργός μαζί με την μείωση των εισφορών ο εργαζόμενος έχει ετήσιο όφελος πάνω από 1000 ευρώ κάνοντας λόγο για όφελος ενός επιπλέον μισθού.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού μαζί με άλλες παρεμβάσεις στη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος δείχνει για ποιους ενδιαφέρεται αυτή η κυβέρνηση υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την 1/1/2023 αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει την εισοφρά αλληλεγγύσης για όλους και την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Πρόκειται για ένα διπλό ηχηρό, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ