Τραγωδία με ελικόπτερο στη Σάμο: Νεκρά δύο μέλη του πληρώματος – Δύο ζωντανοί

Τραγωδία με ελικόπτερο στη Σάμο: Νεκρά δύο μέλη του πληρώματος – Δύο ζωντανοί

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου μέλους του πληρώματος.

Με το χειρότερο τρόπο γράφεται η τραγωδία στη Σάμο, με την πτώση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi8 στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο που επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια του Παλαιοχωρίου Σάμου.

Τα νέα αν και αρχικά ήταν ευχάριστα, με τον εντοπισμό και τη διάσωση του Ρουμάνου πιλότου, δυστυχώς δεν συνεχίστηκαν με τον ίδιο τρόπο, μιας και ακολούθησε ο εντοπισμός δύο μελών του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις τους.

Άμεσα οι έρευνες

Αμέσως μετά την είδηση της κατάπτωσης του ελικοπτέρου σήμανε συναγερμός, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ανδρών που βρίσκονταν μέσα στο ελικόπτερο να ξεκινούν άμεσα.

Στις έρευνες συμμετείχε ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία, ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο και σκάφη του Λιμενικού Σώματος. 

Αρχικά, πρώτος εντοπίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των διασωστών για επιτυχή έκβαση της επιχείρησής τους.

Ωστόσο, τα επόμενα δύο άτομα που κατάφερε να περισυλλέξει το Λιμενικό από τη γύρω θαλάσσια περιοχή, δεν είχαν τις αισθήσεις τους, με ιατρικές πηγές να αναφέρουν ότι είναι νεκροί.

Μάλιστα, στη μία περίπτωση οι άνδρες του Λιμενικού επιχείρησαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών στη ξηρά για ανάνηψη δεν ανταποκρίθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Τα χαμόγελα στο πρόσωπο των διασωστών επέστρεψαν περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, όταν εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος άνδρας που βρισκόταν στο ελικόπτερο.

Αμείωτο το πύρινο μέτωπο

Παράλληλα, ανησυχητική είναι η εξέλιξη του πύρινου μετώπου στη Σάμο, ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες. 

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εμποδίζουν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται προς τις περιοχές Λημνιώνα και Παλαιοχώρι και εκεί δίνεται η μάχη ελέγχου τους έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ