Μίνα Γκάγκα: Καλά στην υγεία τους τα παιδιά που μεταφέρθηκαν από το Παίδων Πεντέλης

Μίνα Γκάγκα: Καλά στην υγεία τους τα παιδιά που μεταφέρθηκαν από το Παίδων Πεντέλης

Καλά στην υγεία τους είναι τα παιδιά που μεταφέρθηκαν προληπτικά από το Παίδων Πεντέλης, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε από το μεσημέρι της Τρίτης.

Καλά στην υγεία τους είναι τα παιδιά που μεταφέρθηκαν προληπτικά από το Παίδων Πεντέλης, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε από το μεσημέρι της Τρίτης.

Μιλώντας στο MEGA, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημείωσε πως τα παιδιά έχουν μεταφερθεί και είναι καλά στην υγεία τους.

«Μεταφέρθηκαν τα παιδιά, πήγαν στο Αγλαΐα Κυριακού τα 13 και τα 9 στο ‘Αγίας Σοφίας’. Είναι καλά και παρακολουθούνται. Οι γονείς πέρασαν μια ταλαιπωρία αλλά είναι καλά. Η εκκένωση έγινε στην ώρα της με συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΚΑΒ».

Σύμφωνα με την υπουργό, «όλα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα για όποιον χρειαστεί οτιδήποτε. Όλος ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα».

«Ό,τι και να χρειαστεί κάποιος είμαστε εδώ, ελπίζουμε η φωτιά να πάει καλά», κατέληξε η κ. Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι εντολή εκκένωσης, για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, έδωσαν οι πυροσβεστικές αρχές λίγο μετά τις 21:00 της Τρίτης, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Στο νοσοκομείο βρίσκονταν 36 παιδιά και 19 άτομα προσωπικό. Άπαντες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαϊα Κυριακού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, από τα 36 παιδιά που νοσηλεύονταν στο Παίδων Πεντέλης, μεταφέρθηκαν 21 παιδιά στο  Αγία Σοφία και το Αγλαΐα Κυριάκου, ενώ τα υπόλοιπα 15 πήραν εξιτήριο.

Εκκενώθηκε παράλληλα και το Νταού Πεντέλης και 35 παιδιά μεταφέρθηκαν στο Ίδρυμα Μητέρα, μαζί με το προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 10 το βράδυ δεν είχαν γίνει κλήσεις προς το ΕΚΑΒ για τραυματισμούς και δύσπνοια. Το ΕΚΑΒ και τα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία βρίσκονται σε μέγιστη ετοιμότητα.

Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Η φωτιά που ξεκίνησε από Νταού Πεντέλης έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί τέσσερις περιοχές: το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Δυστυχώς όμως στο Ντράφι έχουν καεί τα πρώτα σπίτια, αφού παρά το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ