Φωτιά στην Πεντέλη: Η φωτιά απειλεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – Δραματικές ώρες

Φωτιά στην Πεντέλη: Η φωτιά απειλεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – Δραματικές ώρες

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι αρχές είχαν προχωρήσει σε εκκένωση του νοσοκομείου

Δραματικές ώρες στην Πεντέλη με τη φωτιά που κατακαίει από το απόγευμα την περιοχή να απειλεί πλέον το νοσοκομείο Παίδων της περιοχής.

Όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στην περιοχή, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών αρχών προκειμένου να μην περάσει η φωτιά στις υποδομές του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε εκκενωθεί το νοσοκομείο με 21 παιδιά να μεταφέρονται στο Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου και άλλα 15 να παίρνουν εξιτήριο.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του ξενώνα βρεφών στο αναρρωτήριο Πεντέλης, με τα μωρά να βρίσκονται στο ίδρυμα Μητέρα.

Δραματική νύχτα στην Πεντέλη: Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Οι ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν φορά μεταφέρουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Αναζωπυρώσεις υπάρχουν συνεχώς.

Μιλώντας στο MEGA, ο Άρης Μπουράνης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας Πικερμίου, σημείωσε πως υπάρχουν διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή λόγω της φωτιάς.

«Έχουν καεί στύλοι ρεύματος, υπάρχουν διακοπές. Οποιοσδήποτε πολίτης είναι σπίτι του και χρειάζεται απομάκρυνση, οι Αρχές είναι διαθέσιμες».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουράνη, «το μέτωπο έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο σημείο. Η καύσιμη ύλη που υπάρχει στο βουνό θα έχει πρόβλημα».

Τεράστια μάχη

Μιλώντας στο MEGA, ο Λευτέρης Κουντουλάκος, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, έκανε λόγο για τεράστια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Συνέβη αυτό που δε θέλαμε, να μείνουμε δηλαδή νύχτα με τη φωτιά και με πολύ αέρα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουντουλάκο, «το μεγάλο μέτωπο καίει στην Καλλιθέα στης Πεντέλης και στο Ντράφι. Πριν λίγο απεγκλωβίσαμε έναν άνθρωπο από το σπίτι του».

Μέσα σε δασικούς δρόμους

Όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, «η πυροσβεστική δίνει τεράστια μάχη με τις φλόγες. Οι πυροσβέστες έχουν μπει μέσα στους δασικούς δρόμους στον περιμετρικό της Πεντέλης για να περιορίσουν από την πάνω μεριά τη φωτιά».

Μιλώντας στο MEGA, ο Κώστας Σμέρος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, σημείωσε πως πρόκειται για μια δύσκολη φωτιά.

«Τεράστια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην Ανθούσα υπάρχει μέσα στο ρέμα, λίγο πιο κάτω από το γήπεδο, ένα μικρό αλλά σημαντικό μέτωπο».

Σύμφωνα με τον κ. Σμέρο, το δύσκολο μέτωπο είναι μεταξύ Πεντέλης, Ανθούσας και Γέρακα στην οδό Καλλισίων. Εκεί είναι πολύ πιο δύσκολο το μέτωπο, επιχειρούν πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ