Συναγερμός στα Μέγαρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Ζάχουλη

Συναγερμός στα Μέγαρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Ζάχουλη

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μεγάρων για φωτιά που ξέσπασε πριν τις 2:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (20/7) στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου, στα Μέγαρα.

Στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ ενώ μέσω του 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής Ζάχουλη να εκκενώσουν προληπτικά τις εστίες τους προς το Αλεποχώρι.

Για την κατάσβεση αρχικά επιχειρούσαν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη αλλά πλέον η δύναμη έχει ενισχυθεί.

Έτσι, στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 4 ελικόπτερα εκ των οποίων ένα συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, όπως και υδροφόρες των ΟΤΑ αλλά και εθελοντές πυροσβέστες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο σημείο έγινε εκτροπή δύο Air Tractores που εκτελούσαν περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.

Σημειώνεται ότι οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί σε πολλές περιοχές στα Μέγαρα.

Η ειδοποίηση του 112

Διακοπή της κυκλοφορίας

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την Ε.Ο. Μεγάρων – Αλεποχωρίου, με σήμανση προς Άνω Αλεποχώρι.

Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική για την πυρκαγιά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ