Τουρκία: Στη Μεσόγειο βγαίνει το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» στις 9 Αυγούστου

Τουρκία: Στη Μεσόγειο βγαίνει το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» στις 9 Αυγούστου

Τι αποκάλυψε το πρακτορείο Anadolu

«Θερμός» προμηνύεται ο Αύγουστος στη Μεσόγειο, καθώς η Τουρκία ανακοίνωσε πως βγάζει στη θάλασσα το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han».

Ενώ το προηγούμενο διάστημα οι τουρκικές αρχές είχαν διαμηνύσει πως αυτό θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το βράδυ της Τρίτης έδωσαν ακριβή ημερομηνία.

Πρόκειται για τις 9 του ερχόμενου μήνα.

Την αποκάλυψη έκανε το Anadolu, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας. Το «Abdulhamid Han» θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης.

Οι προκλητικές δηλώσεις Οκτάι από τα Κατεχόμενα

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε από τα Κατεχόμενα της Κύπρου ότι  το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίντ» θα ξεκινήσει τις εργασίες του τον Αύγουστο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ανακοινώσεις Οκτάι σίγουρα δεν συνάντησαν ούτε κατ’ ελάχιστο τα σενάρια που ήθελαν τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να προχωρά σε αποκαλύψεις για τα σχέδιά του σε σχέση με το μέλλον του Κυπριακού.

Τα όσα ανακοίνωσε ήταν ήδη γνωστά. Τον είχε προλάβει ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, τον περασμένο μήνα.

Αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα, καθώς οι «πόροι των υδρογονανθράκων δεν είναι παιχνίδι των Ελλήνων», είπε χαρακτηριστικά ο Οκτάι.

Ο τούρκος αντιπρόεδρος έδωσε έμφαση και στην ισχύ του τουρκικού στόλου, αλλά και στην αποκαλούμενη από τους Τούρκους «Γαλάζια Πατρίδα», υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες που κατασκεύασαν το δικό τους πολεμικό πλοίο.

«Τα μη επανδρωμένα υποβρύχιά μας θα ενισχύσουν την κυριαρχία μας στη γαλάζια πατρίδα, θα αλλάξουν τις ισορροπίες στις θάλασσες και θα διαταράξουν τα παιχνίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ