Έρχεται καύσωνας και αφρικανική σκόνη

Έρχεται καύσωνας και αφρικανική σκόνη

Η πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο κάνει λόγο για μίνι καύσωνα και η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 42 βαθμούς κελσίου.

«Κόκκινο» θα χτυπήσει τις επόμενες μέρες ο υδράργυρος καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 42 βαθμούς κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του αναφέρει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατήσουν σε ολόκληρη την χώρα. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος σημειώνει: «Οι καύσωνες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαρακτηρίζονται κυρίως από 3 πράγματα, από τη διάρκεια τους (δηλαδή πόσο θα διαρκούν όταν εμφανίζονται), από τη συχνότητα τους (δηλαδή κάθε πόσο εμφανίζονται) αλλά και από την ένταση τους (δηλαδή πόσο φτάνει η μέγιστη θερμοκρασία)».

Και συνεχίζει ο κ. Καλλιάνος: «Η θερμοκρασία σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει από αύριο αλλά συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε από την Πέμπτη 18 Αυγούστου και μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου. Ο καύσωνας που θα έρθει επομένως, με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, θα έχει διάρκεια 4 ημέρες, αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων».

Διαβάστε επίσης: Ούτε καν… βάση διαπραγμάτευσης δεν είναι τα τρία εκατομμύρια ευρώ για τον Αλεξανδρόπουλο

Πώς θα διαμορφωθεί ο θερμοκρασιακός χάρτης και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Την ερχόμενη Παρασκευή 19/8 και το Σάββατο 20/8, που πιθανότατα θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες, οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει στους 40-41°C και τοπικά ακόμη και στους 42°C.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από τον προσεχή καύσωνα (αναφέρθηκαν παραπάνω οι μέγιστες τιμές), θα είναι οι ακόλουθες:

– Ήπειρος
– Θεσσαλία
– Στερεά Ελλάδα (και η Αττική)
– Κεντρική Εύβοια
– Πελοπόννησος
– Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Ειδικά στην Αττική οι θερμοκρασίες θα διαμορφωθούν ως εξής

– Τρίτη 16 Αυγούστου : 35°C
– Τετάρτη 17 Αυγούστου : 36-37°C
– Πέμπτη 18 Αυγούστου : 38-39°C
– Παρασκευή 19 Αυγούστου : 40-41°C
– Σάββατο 20 Αυγούστου : 40-41°C
– Κυριακή 21 Αυγούστου : Υποχώρηση του υδραργύρου κατά 3-4°C

«Επίσκεψη» αφρικανικής σκόνης

Μαζί με τη ζέστη θα μας επισκεφτεί και σκόνη από την Αφρική, πρώτα την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά τις επόμενες ημέρες και στα υπόλοιπα τμήματα. Η σκόνη αυτή θα είναι μέτριας συγκέντρωσης και όχι ανησυχητική. Όμως, σίγουρα, κατά τόπους, θα προκαλέσει μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ