Ούτε καν… βάση διαπραγμάτευσης δεν είναι τα τρία εκατομμύρια ευρώ για τον Αλεξανδρόπουλο

Ούτε καν… βάση διαπραγμάτευσης δεν είναι τα τρία εκατομμύρια ευρώ για τον Αλεξανδρόπουλο

Ανεπιστρεπτί έχουν περάσει οι εποχές που ο Παναθηναϊκός «ξεπουλούσε» τα περιουσιακά του στοιχεία για να επιβιώσει.

«Καυτές» οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες μέρες. Παίκτες φεύγουν (Καρλίτος), παίκτες είναι έτοιμοι να έρθουν (Μπερνάρντ), άλλοι έχουν στα χέρια τους προτάσεις (Αλεξανδρόπουλος). Και η ΠΑΕ σε… εγρήγορση, καθώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές σχεδόν σε όλα τα «μέτωπα», μόλις λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μια μέρα… ανάσας είναι η 15η Αυγούστου, πλην όμως ακόμα και σήμερα όλοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα. Καθώς υπάρχει σε εξέλιξη το θέμα της σπουδαιότερης μεταγραφής τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, αυτό του Μπερνάρντ.

Μέσα στην… τρέλα και τον παροξυσμό για τον Βραζιλιάνο, τον οποίο ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να φέρει στην Ελλάδα, «έσκασε» χθες από την Ιταλία η πρόταση της Βερόνα για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Μια πρόταση που έφτανε τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σίγουρα σε άλλες εποχές όχι μόνο θα έμπαινε ο Παναθηναϊκός σε φάση διαπραγμάτευσης, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα πουλούσε τον παίκτη. Αυτές οι εποχές, όμως, έχουν περάσει… ανεπιστρεπτί.

Διαβάστε επίσης: «Άκυρο» του Παναθηναϊκού σε Βερόνα για Αλεξανδρόπουλο

Έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι οι «πράσινοι» έπαψαν να είναι οι «φτωχοί συγγενείς». Πως ναι μεν έχουν μπει και πάλι στο «παιχνίδι» της αγοράς, το οποίο λέει πως τα deals είναι αυτά που θα σε καθιερώσουν (δηλαδή να πουλάς και να αγοράζεις και όχι μόνο να αφήνεις ελεύθερος και να παίρνεις ελεύθερους) πλην όμως ο Παναθηναϊκός πλέον ορίζει εκείνος το κάθε deal. Τουλάχιστον όσον αφορά δικό του ποδοσφαιριστή.

Κερδισμένος βγήκε από την υπόθεση του Καρλίτος, έστω και αν το ποσό δεν ξεπερνά συνολικά ούτε το μισό εκατομμύριο. Άλλο όμως ο Καρλίτος στα 32 του χρόνια, που δεν έχει την παραμικρή μεταπωλητική αξία πια κι άλλο ένα παιδί σαν τον Αλεξανδρόπουλο, μόλις 21 ετών, με προοπτική μπροστά του μεγαλύτερη από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Με μια πρώτη σκέψη, αυτά τα τρία εκατομμύρια ευρώ που πρότεινε η Βερόνα θα μπορούσαν να… καλύψουν τα τρία εκατομμύρια που ο Παναθηναϊκός έδωσε στη Σπόρτινγκ για να πάρει τον Σπόραρ. Και να έχουν οι «πράσινοι» εκ νέου τη δυνατότητα να τα επενδύσουν στην απόκτηση άλλου ποδοσφαιριστή ή ακόμα – ακόμα να πήγαιναν στη λογική «έσοδα – έξοδα», όπως έχει συμβεί στο – πρόσφατο – παρελθόν. Αλλά πλέον και η τακτική και η λογική έχουν αλλάξει.

Τα τρία εκατομμύρια ευρώ για ένα παιδί 21 ετών, που σε 2-3 χρόνια μπορεί να κοστολογείται στα διπλά απ’ αυτά δεν αποτελούν ούτε καν βάση μιας πρώτης συζήτησης με οποιονδήποτε… μνηστήρα. Δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από ένα τέτοιο ποσό, αλλά από πολύ μεγαλύτερο. Είτε με τη Βερόνα, είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Και γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε την πρόταση, χωρίς καν να μπει σε δεύτερες σκέψεις έστω και για λίγο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ