Πόλεμος στην Ουκρανία: Παρέλαση… ρωσικών τανκς στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παρέλαση… ρωσικών τανκς στο Κίεβο

Πολλοί είναι οι κάτοικοι οι οποίοι συνέρρευσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν την πομπή των οχημάτων

Μια παρέλαση κατεστραμμένων ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων πορεύτηκε το περασμένο Σάββατο στο Κίεβο, στο οποία οι δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν κατάφεραν να κάνουν το ίδιο, παρότι επιχείρησαν να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με την Telegraph, η πομπή των σκουριασμένων τανκ λέγεται ότι «κοροϊδεύει» τον ρώσο πρόεδρο, ο οποίος φέρεται να σκόπευε να πραγματοποιήσει τη δική του παρέλαση νίκης στην πόλη.

Το Κρεμλίνο φέρεται να είχε καταρτίσει σχέδια για μία τέτοια παρέλαση και ορισμένοι ρώσοι αξιωματικοί είχαν ετοιμάσει ακόμη και τις επίσημες στολές τους για το σκοπό αυτό, προσέθεσε η βρετανική εφημερίδα. Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την επίθεσή τους στο Κίεβο τον Μάρτιο και να επικεντρώσουν εκ νέου τις προσπάθειές τους στην ανατολική Ουκρανία.

Πλήθος κόσμου

Πολλοί είναι οι κάτοικοι οι οποίοι συνέρρευσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν την πομπή των οχημάτων που εγκαταλείφθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής υποχώρησης.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση έλαβε χώρα μερικές ώρες πριν την επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η οποία εορτάζεται αύριο, στις 24 Αυγούστου.

Οι ντόπιοι εθεάθησαν να εξετάζουν και να φωτογραφίζουν τα τανκς, ενώ παιδιά ανέβαιναν πάνω τους, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, της παρέλασης έχουν προηγηθεί και άλλες επιδείξεις του κατεστραμμένου και εγκαταλειμμένου στρατιωτικού εξοπλισμού των Ρώσων, οι οποίες στοχεύουν την τόνωση του ηθικού των Ουκρανών.

Τον Μάιο, ενδεικτικά, οι κάτοικοι του Κιέβου είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Μιχαήλ για να παρακολουθήσουν ένα ανάλογο θέαμα, καθώς η αίσθηση της κανονικότητας επέστρεφε στην πρωτεύουσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ