«Έχει «φαγούρα» ο Έλληνας- Θα υποστείτε τις συνέπειες» – Νέες απειλές Τσαβούσογλου

«Έχει «φαγούρα» ο Έλληνας- Θα υποστείτε τις συνέπειες» – Νέες απειλές Τσαβούσογλου

«Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα», αναφέρει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση αναφέρθηκε στην Ελλάδα για να την «προειδοποιήσει» όπως είπε για τη στάση της. Ο τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε το αφήγημα της Άγκυρας ότι η Αθήνα ενεργεί για λογαριασμό μεγάλων δυνάμεων και ασκεί επιθετική πολιτική εναντίον της Τουρκίας.

Όπως είπε η Ελλάδα έχει «φαγούρα» ενώ απείλησε λέγοντας: ««Αν και λέμε ότι θα πρέπει τα δικαιώματα των γειτόνων θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι Έλληνες συνεχίζουν να ξύνονται. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα όπως και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση στην Αθήνα» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Μη γίνεστε όργανα άλλων

Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Χαϊμάνα ο Τσαβούσογλου συνέχισε στους ίδιους προκλητικούς τόνους αναφέροντας τα εξής: «Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα, το ίδιο πνεύμα ισχύει και σήμερα. Γι’ αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε. Απευθυνόμαστε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Γιατί η φιλία της Τουρκίας είναι καλή αλλά η εχθρότητα της είναι τεράστια».

«Να το έχετε και αυτό στο νου σας» έκλεισε την προκλητική του αναφορά στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η αντίδραση στα μηνύματα Μητσοτάκη

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του τούρκου ΥΠΕΞ μετά τα μηνύματα που έστειλε στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ. Μερίδα του τουρκικού Τύπου επιτέθηκε σήμερα στον έλληνα πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον «ψευδονταή», ενώ επισημαίνουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα «θέσει τις προβοκάτσιες της Ελλάδας» στην ομιλία του στον ΟΗΕ, με το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global να αναφέρει ότι ο τούρκος πρόεδρος θα στείλει το μήνυμα ότι «χάσαμε την υπομονή μας με την Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ αναφέρθηκε στην προκλητικότητα των τουρκικών δηλώσεων του τελευταίου διαστήματος σημειώνοντας ότι «η απάντηση μας είναι η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Να σταματήσουν οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα. Δεν φοβόμαστε. Μία λέξη: Όχι κύριε Ερντογάν. Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα θα επιδιώκει πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, ενώ δεν απέκλεισε και μία συνάντηση με τον Ερντογάν τους επόμενους μήνες. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας στην Πράγα, στην οποία είναι πιθανόν να προσκληθεί η Τουρκία.

Εμείς δεν πρόκειται να θέσουμε κάποιο εμπόδιο στη συμμετοχή της Άγκυρας. Όμως θα πρέπει η Τουρκία να σκεφτεί ότι ο κ. Ερντογάν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική επιχειρηματολογία και να απαντήσει αν η προκλητικότητα συνάδει με την επιθυμία να έχει στενότερη σχέση με Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ