Ζαπορίζια: Τη «βαθιά ανησυχία» του εκφράζει ο ΔΟΑΕ για νέες εκρήξεις ναρκών κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο

Ζαπορίζια: Τη «βαθιά ανησυχία» του εκφράζει ο ΔΟΑΕ για νέες εκρήξεις ναρκών κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, για άλλη μια φορά, προειδοποιεί για την κρίσιμη κατάσταση στη Ζαπορίζια.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι επανέλαβε την Πέμπτη τη «βαθιά ανησυχία» του για συνεχιζόμενες εκρήξεις ναρκών κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

Αυτό συμβαίνει μετά τους συχνούς βομβαρδισμούς που δέχτηκε η περιοχή τους τελευταίους μήνες.

Οι εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ που βρίσκονται στο εργοστάσιο ενημερώθηκαν την Πέμπτη «για δύο ακόμη εκρήξεις ναρκών έξω από την περίφραξη του εργοστασίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πέντε αυτή την εβδομάδα», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Πότε έγιναν οι εκρήξεις

Η μία έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης «στην περιοχή ενός καναλιού που μεταφέρει νερό στο εργοστάσιο για το σύστημα ψύξης του, το οποίο είναι απαραίτητο για την πυρηνική ασφάλεια. Δεν προκάλεσε καμία ζημιά», δήλωσε ο ΔΟΑΕ.

Η δεύτερη έκρηξη «σημειώθηκε στη 1 μ.μ. σήμερα περίπου 500 μέτρα από τη μονάδα 1 του αντιδραστήρα. Δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές, αλλά θα διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες», υπογραμμίστηκε.

«Όπως και οι προηγούμενες τρεις εκρήξεις ναρκών που ανέφερε ο ΔΟΑΕ αυτή την εβδομάδα, πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από ζώα», προστίθεται.

Την ίδια στιγμή, ο Γκρόσι δήλωσε ότι ο ΔΟΑΕ οργανώνει την τρίτη αποστολή βοήθειας εξοπλισμού στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα «στο πλαίσιο των προσπαθειών να βοηθήσει στη διασφάλιση της πυρηνικής ασφάλειας και προστασίας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ