Ιταλία: H Τζόρτζια Μελόνι καταδικάζει το ρωσικό «δημοψήφισμα-φάρσα» σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας

Ιταλία: H Τζόρτζια Μελόνι καταδικάζει το ρωσικό «δημοψήφισμα-φάρσα» σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας

«Ο Πούτιν», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι, «αποδεικνύει και πάλι ότι διαθέτει ένα νέο ιμπεριαλιστικό όραμα, σοβιετικού τύπου, το οποίο απειλεί την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Η νικήτρια των ιταλικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, Τζόρτζια Μελόνι, με γραπτή δήλωσή της, καταδίκασε τα δημοψηφίσματα που διοργάνωσε η Ρωσία σε ουκρανικές κατεχόμενες περιοχές, χαρακτηρίζοντάς τα ως δημοψηφίσματα – φάρσα».

Πιο αναλυτικά, η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας» τόνισε ότι «η δήλωση προσάρτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, μετά τα δημοψηφίσματα – φάρσα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό βίαιη στρατιωτική κατοχή, δεν έχει καμία νομική ή πολιτική αξία».

«Ιμπεριαλιστικό όραμα σοβιετικού τύπου»

«Ο Πούτιν», σημείωσε η Τζόρτζια Μελόνι, «αποδεικνύει και πάλι ότι διαθέτει ένα νέο ιμπεριαλιστικό όραμα, σοβιετικού τύπου, το οποίο απειλεί την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Η ακροδεξιά νικήτρια των ιταλικών εκλογών, που παλαιότερα ήταν υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε λόγο για «νέα παραβίαση των κανόνων συνύπαρξης των εθνών, από μέρους της Ρωσίας», τονίζοντας πως «επιβεβαιώνει την ανάγκη να παραμείνουν συμπαγείς και αρραγείς οι δυτικές δημοκρατίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ