Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, αναφερόμενος στα 48 χρόνια της γαλάζιας παράταξης, ως την παράταξη όλων των Ελλήνων που στοχεύουν μπροστά, κάνοντας απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου και περιγράφοντας τις προκλήσεις που υπάρχουν απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις.

«Θέλουμε να συνδέσουμε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Η 48χρονη ΝΔ εκφράζει στις μέρες μας το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις της διακυβέρνησης τα τελευταία χρόνια αλλά και στα νέα εμπόδια που φέρνει η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Καμιά κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τόσες δυσκολίες σε τόσα λίγα χρόνια».

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη

«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, στη μείωση της ανεργίας, και στηρίζουμε όσο μπορούμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός που στη συνέχεια ευχαρίστησε τους βουλευτές της ΝΔ για το έργο τους τα τελευταία χρόνια.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη σπουδαία δουλειά που κάνετε. Επεξεργαστήκατε και ψηφίσατε 330 νομοσχέδια. Όλο αυτό το διάστημα έγιναν πάνω από 6.000 ομιλίες στην Ολομέλεια και τις ειδικές επιτροπές της Βουλής

Επιδείξετε προσήλωση στον κανονισμό της Βουλής με διάθεση για εποικοδομητική κριτική , με σεβασμό στις άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, με διάθεση για συναινέσεις», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι τίποτα στον κόσμο δεν είναι το ίδιο από τον Οκτώβριου του 1974 όταν η ΝΔ ξεκινούσε την διαδρομή της αλλά έμειναν ακλόνητες οι ιδρυτικές της αξίες. Γύρω της διαλύονταν συνασπισμοί, κράτη και κόμματα αλλά ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός και ο φιλελεύθερος και κοινωνικός της χαρακτήρας είναι ιδιότητες που αναπτύσσουμε απέναντι στα ζητήματα της εποχής.

Μήνυμα στην Άγκυρα

«Φυσικός μας χώρος, παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία», τόνισε και γι’ αυτό όπως είπε αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας», ανέφερε.

«Ατσάλινες ασπίδες μας οι ένοπλες δυνάμεις και οι ισχυροί μας σύμμαχοι» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι τα σύνορά μας μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. «Γαλανό θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις με τους γείτονες μας. Είμαι αισιόδοξος ότι το δηλητήριο δεν φθάνει στους λαούς μας γιατί ξέρουν πως η γεωγραφία δεν αλλάζει όταν κάποιος επιχειρεί να παραχαράξει τους χάρτες και ότι η ιστορία δεν ξαναγράφεται με πυροτεχνήματα. Περιμένουμε την άλλη όχθη του Αιγαίου να επανέλθει στον δρόμο της λογικής και της ειρήνης», σημείωσε ο πρωθυπουργός στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα.

Ευρωπαϊκή λύση απέναντι στην ενεργειακή κρίση

«Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο για την αποσταθεροποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών» συμπλήρωσε και συνέχισε πως «Κανένας εθνικός προϋπολογισμός, ούτε μηχανισμός, μπορεί να καλύψει πλήρως το παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Για αυτό δίνω μάχη για μία συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση. Πρέπει να τεθεί ένα πλαφόν στην διεθνή τιμή του φυσικού αέριου και να υπάρξει αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως

«Δεν πρέπει οι εθνικοί προϋπολογισμοί να υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» Ωστόσο, «Ό,τι και να γίνει στην Ευρώπη το σχέδιο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχιστεί χωρίς να υπάρξει διασάλευση της δημοσιονομικής ισορροπίας».

«Την Δευτέρα εγκαινιάζουμε τους τρεις νέους σταθμούς του μετρό στον Πειραιά» είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ στη Βουλή, επισημαίνοντας πως «συνεχίζουμε να πορευόμαστε με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολο χειμώνα και οφείλουμε η αγωνία των πολιτών να μην μετατραπεί σε φλερτ με τη τυφλή διαμαρτυρία και τη δημαγωγία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «Η αντιπολίτευση καταστροφολογεί για τα πάντα, επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα επινοεί θανάτους και μιλά για καταστρατήγηση του ασύλου, όταν η ΕΛΑΣ συλλαμβάνει συμμορίες στις φοιτητικές εστίες. Με λίγα λόγια πουλά σε φθηνή τιμή ακριβά ψέματα».

Αναφερόμενος ειδικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός είπε πως «όταν ο κ. Τσίπρας είπε πως εάν είχε 50 δις ευρώ θα κυβερνούσε μέχρι να βαρεθεί, αποτελεί την πλέον χυδαία και κυνική παλαιοκομματική λογική που έχει πλέον καταδικαστεί».

Αυτοδύναμη ΝΔ

«Το δίλημμα που έθεσα στην Θεσσαλονίκη ισχύει στο ακέραιο: εάν όχι εμείς, τότε ποιοι θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας πως «Δεν το λέω με αλαζονεία αλλά η αντιπολίτευση θα πρέπει να μας εξηγήσει την εναλλακτική της πρότασης».

«Το εθνικό σκάφος απαιτεί ισχυρό τιμόνι και δοκιμασμένο πλήρωμα. Σηκώνουμε το γάντι και λέμε ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και δυνατή Νέα Δημοκρατία στην διακυβέρνηση της χώρας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως στις εκλογές του 2023 «η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής κάλπης και θα αποτελέσει το θεμέλιο των επιλογών για το αύριο», ενώ διευκρίνισε ότι μονοκομματική κυβέρνηση δεν σημαίνει και μονολιθική κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στις βουλευτές της ΝΔ κάνοντας αναφορά στα αυξημένα καθήκοντα του επόμενου διαστήματος τόσο στη Βουλή όσο και στις περιφέρειες, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα με πολλή δουλειά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ