ΗΠΑ: Ζητά και πάλι να απαγορευτούν τα επιθετικά όπλα ο Μπάιντεν μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα

ΗΠΑ: Ζητά και πάλι να απαγορευτούν τα επιθετικά όπλα ο Μπάιντεν μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα

Ο Τζο Μπάιντεν έχει προχωρήσει ξανά σε παρόμοια δήλωση.

«Φτάνει πια». Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο, ζητώντας για άλλη μια φορά «να απαγορευτούν τα επιθετικά τουφέκια», μετά τη νέα πολύνεκρη επίθεση στο Ράλι της Βόρειας Καρολίνας.

«Βυθιστήκαμε στο πένθος και προσευχηθήκαμε στο πλευρό πάρα πολλών οικογενειών που αναγκάστηκαν να υποστούν το φρικτό φορτίο των μαζικών δολοφονιών» ανέφερε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του.

Σθεναρή αντίσταση από τους Ρεπουμπλικανούς

Οι προσπάθειες του Δημοκρατικού προέδρου να απαγορευτούν τα ημιαυτόματα επιθετικά όπλα προσκρούουν μέχρι τώρα στη σθεναρή αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και γερουσιαστών.

«Οι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ αυτού του λογικού μέτρου που συνίσταται στην κατάργηση των πολεμικών όπλων από τους δρόμους μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Στο Ράλι της Βόρειας Καρολίνας, ένας 15χρονος φέρεται ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο, πυροβολώντας αδιακρίτως σε μια συνοικία. Το κίνητρο του δράστη, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, παραμένει αδιευκρίνιστο.

Περίπου 49.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες στις ΗΠΑ το 2021, κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 130 θανάτους ημερησίως – πάνω από τους μισούς είναι αυτοκτονίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ