Επίθεση με καυστικό υγρό: Εκτεταμένο χημικό έγκαυμα υπέστη ο 36χρονος – Τι διαπραγματεύεται η 38χρονη

Επίθεση με καυστικό υγρό: Εκτεταμένο χημικό έγκαυμα υπέστη ο 36χρονος – Τι διαπραγματεύεται η 38χρονη

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσηλεύεται ο 36χρονος, με εγκαύματα δευτέρου βαθμού

Άφαντη παραμένει η 38χρονη που πέταξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του εν διαστάσει συζύγου της σε ξενοδοχείου του Ηρακλείου Κρήτης.

Η ίδια μίλησε στην ΕΡΤ και περιέγραψε όσα συνέβησαν τα ξημερώματα τα Σαββάτου. Όπως υποστηρίζει, ο 36χρονος την απειλούσε και την πίεζε συνεχώς με αποτέλεσμα, όπως είπε, το μοιραίο βράδυ να θολώσει.

Η 38χρονη είναι σε διαπραγματεύσεις με δικηγόρους και της Αθήνας και του Ηρακλείου για να παραδοθεί ενδεχομένως και σήμερα. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στο Αρκαλοχώρι αλλά και σε άλλα μέρη της Κρήτης.

Το αυτόφωρο έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και δεν έχει ακόμα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

 «Η 38χρονη έχει γελοιοποιήσει την αστυνομία» λέει ο Κούγιας

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του θύματος. Σε δηλώσεις του στο MEGA, υποστήριξε ότι «η 38χρονη έχει γελοιοποιήσει την αστυνομίας Κρήτης».

«Η οικογένεια (σ.σ. του 36χρονου) μου μετέφερε ορισμένα πράγματα. Έχουμε την πρωτοφανή περίπτωση μίας γυναίκας να έχει γελοιοποιήσει όλη την αστυνομία της Κρήτης, να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει με την άνεση και να περιγράφει με πόσα λίγα χρήματα αγόρασε την ουσία που πήγε να σκοτώσει τον άνθρωπο. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι είναι γόνος πολύ ισχυρής οικονομικά οικογένειας και συγχρόνως έχω πληροφορηθεί ότι είναι μία σκληρή γυναίκα, που της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της από τον προηγούμενο σύζυγο» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:

«Η οικογένεια υποστηρίζει ότι υπάρχει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας που προστατεύει την 38χρονη. Συγχρόνως, έχουμε πληροφορηθεί ότι τη συγκεκριμένη γυναίκα, μόλις έκανε την απόπειρα ανθρωποκτονίας, την παρέλαβε αυτοκίνητο, την οποία την περίμενε. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τις κάμερες ασφαλείας. Μία γυναίκα που έχει το θάρρος; την προσωπικότητα; το θράσος; να βγαίνει στην τηλεόραση και να γελοιοποιεί την αστυνομία της Κρήτης, να μην μπορούν να τη συλλάβουν και να μη φοβάται τίποτα, να ισχυρίζεται αυτά που ισχυρίζεται για να έχει υπερασπιστική άμυνα, καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται πιστευτή».

Ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε πως ο 36χρονος δεν είναι καλά στην υγεία του, καθώς κινδυνεύσει να χάσει το μάτι του και θα παραμείνει παραμορφωμένος στο πρόσωπο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Θεοδωρικάκος: Δεν θα μπω σε μία συζήτηση περιπτωσιολογίας

Για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο ρωτήθηκε o Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν θέλησε να σχολιάσει όσα υποστήριξε ο συνήγορος του θύματος για τη στάση της Αστυνομίας στην Κρήτη. «Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Δεν θα μπω σε μία συζήτηση περιπτωσιολογίας, ούτε σχολιασμού της επικαιρότητας. Δεν θα πούμε περισσότερα πράγματα, η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, και την κάνουν με επαγγελματισμό. Δεν θέλω να σχολιάζω δηλώσεις δικηγόρων και συνηγόρων, δεν μπαίνω σε ειδικές περιπτώσεις, έχω την πολιτική εποπτεία της ελληνικής αστυνομίας και χαράσσουμε τη συνολική γραμμή και στηρίζουμε την ελληνική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η κατάσταση της υγείας του 36χρονου που νοσηλεύεται στο Θράσιο

Στο μεταξύ, σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσηλεύεται ο 36χρονος, με εγκαύματα δευτέρου βαθμού.

Η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριάσιου, τόνισε πως ο δρόμος προς την αποκατάστασή του είναι μακρύς. «Είναι ένα βαθύ χημικό έγκαυμα, που αφορά στο πρόσωπο, τον λαιμό, τον κορμό και ένα μικρό τμήμα στα χέρια και συνοδεύεται από ένα βαρύ τραυματισμό, ένα βαρύ έγκαυμα στο αριστερό μάτι» δήλωσε μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βλάβη στο μάτι του 36χρονου είναι πολύ βαριά, με τους γιατρούς να δίνουν σκληρή μάχη για να το σώσουν. «Όλα τα μεγάλα εγκαύματα, τα εκτεταμένα, έχουν μακρύ χρόνο αποκατάστασης. Σε αυτή τη φάση το μόνο που χρειάζεται είναι να συντονιστούμε στην αντιμετώπιση της οφθαλμικής βλάβης και το κομμάτι που αφορά την πλαστική χειρουργική», δήλωσε η πλαστική χειρουργός.

«Είναι ένας άνθρωπος που υποφέρει από ένα βαρύ έγκαυμα. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα τον βοηθήσουμε», ανέφερε η κ. Καλοφώνου σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον 36χρονο.

Το σχόλιο της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η επίθεση με καυστικό υγρό ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, που ακούω ότι ξανά και ξανά έχει συμβεί, για μένα είναι το ίδιο σοκαριστικό. Με πιάνει η ίδια ταχυκαρδία και επειδή ξέρω και γνωρίζω πολύ καλά τον πόνο που βιώνει το θύμα, πάντα αυτό με αναστατώνει και με συνθλίβει πραγματικά. Αυτή είναι η λέξη» είπε η ίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ