Μήνυμα Σολτς στην Τουρκία: Δεν νοείται κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ να αμφισβητούν εθνική κυριαρχία

Μήνυμα Σολτς στην Τουρκία: Δεν νοείται κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ να αμφισβητούν εθνική κυριαρχία

Το μήνυμα του γερμανού καγκελαρίου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νέο μήνυμα στην Τουρκία, μετά τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», όπου διαμήνυσε πως «αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή», έστειλε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Κατά την κοινή συνέντευξή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Σολτς υποστήριξε πως η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι γεμάτη δυνατότητες και αυτές οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιηθούν προς το συμφέρον όλων των γειτονικών χωρών.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Αιχμές κατά Ερντογάν στον Σολτς – «Τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανένα» – Έθεσε ζήτημα γερμανικών αποζημιώσεων

Αφού ο γερμανός καγκελάριος επεσήμανε πως οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν είναι σημαντικές μόνο για τις δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και Τουρκία) αλλά για όλη την Ευρώπη και τη Βορειοατλαναντική Συμμαχία, τόνισε πως όλα τα θέματα πρέπει να επιλυθούν στη βάση του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου.

Mάλιστα, εν συνεχεία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πρόσθεσε ότι «δεν νοείται κράτη-μελη της συμμαχίας να αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία άλλης χώρας του ΝΑΤΟ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών

Μητσοτάκης: Κρίμα που ο Ερντογάν «δηλητηριάζει» τις σχέσεις μας με ψέματα

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι κρίμα ο Ερντογάν να μην βλέπει ότι οδηγείται σε αδιέξοδο όταν «δηλητηριάζει» τις σχέσεις μας με ψέματα.

«Οι θέσεις μας είναι σαφείς. Στο μεταναστευτικό η Ελλάδα φρουρεί και θα περιφρουρεί τα σύνορα» είπε ο έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Αντιτάσσουμε στην τουρκική προκλητικότητα το Δίκαιο της Θάλασσας με οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Κάνοντας αναφορά στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ο πρωθυποργός εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλαδας να συμμετέχει στη διαδικασία του Βερολίνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ