Τα 4 ισχυρά «χαρτιά» της κυβέρνησης – Σε ποιους τομείς έχει μείνει πίσω

Τα 4 ισχυρά «χαρτιά» της κυβέρνησης – Σε ποιους τομείς έχει μείνει πίσω

Ενδιαφέροντα στοιχεία στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς βλέπουν οι πολίτες της πορεία της χώρας, την οικονομία, την προσωπική τους κατάσταση και γενικότερα το κλίμα στην Ελλάδα εν μέσω πολλών και σοβαρών γεγονότων, καταγράφονται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Σχεδόν 6 στους 10 πολίτες, το 56%, εκτιμά ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση, ελαφρά αυξημένο ποσοστό σε σχέση με τον Οκτώβριο. Το 36% εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ 5% λέει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Η προσωπική κατάσταση σε σχέση με ένα χρόνο πριν είναι χειρότερη για το 51%, στην ίδια για το 33% και μόλις 16% απαντά ότι είναι σε καλύτερη.

Σημαντικότερο πρόβλημα παραμένει η ακρίβεια με 33%, αυξημένο μόνο μονάδα από τον περασμένο μήνα. Ακολουθεί η οικονομία με 29%, η εξωτερική πολιτική – πόλεμος στην Ουκρανία με 7%, η ενεργειακή κρίση με 6% και οι πολιτικοί – πολιτικό σύστημα με 6%. «Εξαφανισμένο» είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο, σύμφωνα με το γκάλοπ αυτό δεν απασχολεί, παρά τις τελευταίες αποκαλύψεις. 

Αξιολόγηση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Τα στοιχεία δείχνουν και την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσεγγίσει ή και να προσπεράσει τη ΝΔ, σχεδόν 3,5 χρόνια μετά τις εκλογές. Το 39% αξιολογεί θετικά το έργο της κυβέρνησης και μόλις το 17% αξιολογεί θετικά το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το 53% αξιολογεί αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ εισπράττει αρνητικές εντυπώσεις σε ποσοστό 72%.

Επίσης, ως προς την αξιολόγηση πρωθυπουργού και κ. Τσίπρα: Το 44% έχει θετική γνώμη ως προς τα καθήκοντα του κ. Μητσοτάκη και 50% αρνητική.  

Όμως, ο κ. Τσίπρας έχει μόλις 21% θετική γνώμη και 71% αρνητική.

Αναφορικά με τις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία, το 63% έχει μάλλον αρνητικές και το 25% μάλλον θετικές.

Το 64% επίσης έχει μάλλον αρνητικές εντυπώσεις για το έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και 1 στους 5 (20%) μάλλον θετικές.

Καλύτερα τα πάει στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση με 53% μάλλον θετικές εντυπώσεις και 30% μάλλον αρνητικές.  

Στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών η κυβέρνηση συγκεντρώνει ποσοστό αρνητικών εντυπώσεων 52% και μάλλον θετικών 31%.

Αναφορικά με το έργο στη δημόσια υγεία – κοροναϊό, οι μάλλον θετικές εντυπώσεις είναι στο 37% και οι μάλλον αρνητικές στο 51%

Για το έργο της κυβέρνησης στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, το 52% διάκειται αρνητικά και το 30% μάλλον θετικά.

Οι καλύτερες επιδόσεις

Η προσέλκυση τουριστών με 75% θετικές γνώμες, ο ψηφιακός μετασχηματισμός με 64%, η αμυντική θωράκιση με 64% και η εξωτερική πολιτική με 53% θετικές γνώμες είναι τα δυνατά «χαρτιά» της κυβέρνησης. Εκεί όπου ποντάρει και στην πορεία προς τις εκλογές.

Αντίθετα, καμπανάκια και μάλιστα ηχηρά, είναι τα ποσοστά ως προς τις χαμηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση της διαφθοράς με 67%, μάλλον αρνητικές εντυπώσεις, η αντιμετώπιση του πληθωρισμό με 64%, η εγκληματικότητα με ποσοστό 61%, τα εργασιακά θέματα με 60%, είναι τα αδύναμα σημεία της κυβέρνησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ