Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαφές προβάδισμα φαίνεται να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμα δημοσκόπηση, με τη διαφορά να φτάνει στις 8 μονάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, αν γίνονταν εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα συγκέντρωνε ποσοστό 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,3%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του κόσμου: Χιλιάδες κινήσεις στους λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Μητσοτάκης και μετά… Ανδρουλάκης
Αλλαγή καταγράφει η δημοσκόπηση αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Συγκεκριμένα, μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με 47,8% ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με 34,3%, ξεπερνώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 33,7%.

Ακολουθούν ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,7% και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με 22,9%.

Η ακρίβεια στην κορυφή
Πρώτο μέλημα των πολιτών που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση είναι η ακρίβεια (83%) και οι ανατιμήσεις στην αγορά, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος.

Ακολουθούν τα εθνικά ζητήματα (43,4%), την ώρα που τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε δύσκολη καμπή, καθώς και η εγκληματικότητα / βία (39,4%), με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται στην τρίτη θέση (24,9%). Ακόμα πιο χαμηλά έχουν βρεθεί οι υποκλοπές (16,1%) και το μεταναστευτικό (14,3%).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ