Ο λόγος που τα ταξί έχουν μία οριζόντια μπλε γραμμή

Ο λόγος που τα ταξί έχουν μία οριζόντια μπλε γραμμή

Το πρώτο ταξί κυκλοφόρησε στην Αθήνα το 1902.

Τα ταξί είναι ένα μέσο μεταφοράς που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά στη ζωή μας. Στην Αθήνα έκαναν την εμφάνισή τους το 1902, αν και λέγεται πως υπήρχαν από νωρίτερα κάποια ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τον κόσμο στον προορισμό του.

Το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα που έχουν τα κάνει να ξεχωρίζουν από μακριά. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ για υπάρχει αυτή η μπλε γραμμή κάτω από τα παράθυρα και τα παρμπρίζ;

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πάει το μυαλό σας…
Σύμφωνα με το Άρθρο 7, παρ. 2 νόμου του 1984 που φέρει την υπογραφή του τότε υφυπουργού Συγκοινωνιών, Κωνσταντίνου Ασλάνη, η ύπαρξή της σε κάθε ταξί είναι υποχρεωτική.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Όλα τα αυτοκίνητα ταξί που έχουν έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην περιοχή Αθηνών –Πειραιώς- Περιχώρων, έχουν εξωτερικό χρωματισμό οποιασδήποτε απόχρωσης ΚΙΤΡΙΝΟΥ χρώματος (κατά προτίμηση RAL 1012 ή RAL 1021), εκτός από μία λωρίδα πλάτους τεσσάρων έως έξι εκατοστών περιμετρικώς του αυτοκινήτου και μεταξύ του κάτω μέρους των παραθύρων και των χειρολαβών των θυρών, η οποία είναι σταθερού χρωματισμού ΣΚΟΥΡΟΥ ΜΠΛΕ αποκλεισμένης της χρήσης αυτοκόλλητων ταινιών».

Το σκεπτικό πίσω από την υποχρεωτικότητά της αφορούσε στην προσπάθεια του υπουργείου να υπάρξει αποτελεσματικός διαχωρισμός των ταξί από τα συμβατικά κίτρινα αυτοκίνητα, τα οποία ίσως χρησιμοποιούνταν για την εκτέλεση παράνομων δρομολογίων.

Επίσης, ακόμη ένας λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο μπλε χρώμα τραβά την προσοχή, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν και τα ταξί κινούνται συνεχώς στους δρόμους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ