Κλειστή η Μεσογείων – Επεισόδια με Ρομά μετά τον πυροβολισμού του 16χρονου (vids)

Κλειστή η Μεσογείων – Επεισόδια με Ρομά μετά τον πυροβολισμού του 16χρονου (vids)

Οι συγκεντρωμένοι καίνε λάστιχα και κάδους

Συγκέντρωση στη Λεωφόρο Μεσογείων, πραγματοποιούν Ρομά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Η λεωφόρος Μεσογείων είναι κλειστή στο ύψος του Νομισματοκοπείου.

Οι συγκεντρωμένοι καίνε λάστιχα και κάδους, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ΟΠΚΕ. Στο πυροσβετικό όχημα που προσπάθησε να προσεγγίσει στο σημείο υπήρξε επίθεση με πέτρες και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Νωρίτερα προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα έφτασε ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί περιμένοντας τον αστυνομικό που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, άρχισε να πετά ξύλα, κοντάρια, πέτρες κι άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν πολύ έντονη παρουσία στο σημείο με αρκετές διμοιρίες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης,  όπως αναφέρει το thestival.gr.

Επεισόδια

Συγκεκριμένα ομάδα ατόμων πέταξαν ξύλα και συσκευασίες καφέ στους αστυνομικούς που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν ένα άτομο, ενώ υπήρξε ένταση και αντιδράσεις για τον αφήσουν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Ρομά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων επί της οδού 26η Οκτωβρίου.

Δίωξη στον αστυνομικό

Σημειώνεται πως κατά του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε αρχικά στην εισαγγελέα πρωτοδικών και μετά την απαγγελία της εις βάρος του δίωξης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, υπεβλήθη τη Δευτέρα σε πολύωρο χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ