Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε δημοτικό σχολείο

Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε δημοτικό σχολείο

Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο (6 και 10 ετών).

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στο Μενίδι: Ρομά πυροβόλησαν στο πρόσωπο τον διοικητή της ΟΠΚΕ (vid)

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο»
Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο θείος του 11χρονου μιλώντας στο MEGA.

O θείος είπε πως εκείνη την τραγική ημέρα, ο ανιψιός του είχε πει στους γονείς του ότι δεν θέλει να πάει στο σχολείο. «Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ δύσκολη για την οικογένεια και τους γονείς, καθώς έχασαν το παιδί τους. Είναι ένα απίστευτο γεγονός. Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να μην πάει “χαμένος” ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. Ο κάθε άνθρωπος να αφήνει το παιδί του στο σχολείο, να είναι ασφαλές και να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα», πρόσθεσε.

Ο θείος του άτυχου παιδιού ανέφερε επίσης πως στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδερφή του, η οποία είδε τον 11χρονο την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο.

Να σημειωθεί ότι έχουν συλληφθεί ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που έκαναν τις εργασίες στο λεβητοστάσιο εκείνη την ημέρα. «Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε ο κ. Καντάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ