Διοικητικό Δικαστήριο του Λονδίνου απορρίπτει προσφυγή κατά της συμφωνίας σύνδεσης Μαρόκου-Μεγάλης Βρετανίας

Διοικητικό Δικαστήριο του Λονδίνου απορρίπτει προσφυγή κατά της συμφωνίας σύνδεσης Μαρόκου-Μεγάλης Βρετανίας

Με την ετυμηγορία της, η βρετανική δικαιοσύνη επιβεβαιώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την εγκυρότητα της συμφωνίας σύνδεσης που συνδέει το Μαρόκο με το Ηνωμένο Βασίλειο

Στις 5 Δεκεμβρίου, το Διοικητικό Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε αίτημα βρετανικής ΜΚΟ (Western Sahara Resource Watch), η οποία φέρεται να υποστηρίζει το ένοπλο κίνημα «Μέτωπο Πολισάριο» και η οποία προσέφυγε εναντίον της συμφωνίας σύνδεσης Μαρόκου-Μεγάλης Βρετανίας.

Με την ετυμηγορία της, η βρετανική δικαιοσύνη επιβεβαιώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την εγκυρότητα της συμφωνίας σύνδεσης που συνδέει το Μαρόκο με το Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία λειτουργεί προς όφελος των πληθυσμών και της ανάπτυξης όλων των περιοχών του Βασιλείου, από τον Βορρά έως τον Νότο, χωρίς καμία εξαίρεση.

Μετά την έκδοση της απόφασης, η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να συνεχίσει την εταιρική σχέση με το Βασίλειο του Μαρόκου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τη σημερινή απόφαση. Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με το Μαρόκο για να μεγιστοποιήσουμε τις μεταξύ μας εμπορικές συναλλαγές, οι οποίες αγγίζουν τα 2,7 δισεκατομμύρια λίρες. Προσβλέπουμε στη συνέχιση των συναλλαγών μας με τους μαροκινούς ομολόγους μας μέσω του Συμβουλίου Σύνδεσης και για το επόμενο έτος.»

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία σύνδεσης μεταξύ του Βασιλείου του Μαρόκου και του Ηνωμένου Βασιλείου, που υπογράφηκε στο Λονδίνο στις 26 Οκτωβρίου 2019, τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021. Η συμφωνία αποκαθιστά, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, όλα τα αμοιβαίως συμφωνηθέντα μεταξύ των δύο χωρών, όπως προβλέπονταν στη συμφωνία σύνδεσης Μαρόκου-ΕΕ, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή συνέχεια των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Μαρόκου και Ηνωμένου Βασιλείου μετά την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Παρέχοντας στα δύο Βασίλεια τη δυνατότητα να εδραιώσουν μια βιώσιμη και δομημένη στρατηγική εταιρική σχέση, προικισμένη με επιχειρησιακά και θεσμοθετημένα μέσα συνεργασίας, στο πλαίσιο ενός κοινού οράματος, η Συμφωνία αποτελεί εγγύηση για τις μαροκινές και βρετανικές εταιρείες που συνάπτουν οικονομικές και εμπορικές σχέσεις σε όλους τους τομείς συνεργασίας και σε όλη την επικράτεια του Βασιλείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ