Γιάννης Διακογιάννης: Την Παρασκευή η κηδεία του σπουδαίου αθλητικογράφου

Γιάννης Διακογιάννης: Την Παρασκευή η κηδεία του σπουδαίου αθλητικογράφου

Ο Γιάννης Διακογιάννης έγραψε ιστορία στη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων

Ο θρύλος της αθλητικής δημοσιογραφίας, Γιάννης Διακογιάννης, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών, κάνοντας φτωχότερο τον χώρο που υπηρέτησε όσο λίγοι.

Από πολλούς θεωρείτο ως ο κορυφαίος του είδους λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, την εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και τη γλαφυρότητα του ύφους του.

Η είδηση για τον θάνατό του σκόρπισε θλίψη στους μεγαλύτερους αθλητικογράφους της χώρας, αλλά και σε όσους είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε για την κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη. Την Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο “αντίο” στον δημοσιογράφο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι η κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη θα γίνει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, στις 14.00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών», ανέφερε η ανακοίνωση για τον Γιάννη Διακογιάννη.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Διακογιάννης

Ο Γιάννης Διακογιάννης γεννήθηκε στη Αθήνα όπου και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την εφηβική ηλικία, με ιδιαίτερη αδυναμία στον στίβο. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία.

Κάλυψε με ανταποκρίσεις του πάρα πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (ξεκινώντας από αυτό του 1954 στην Ελβετία και τερματίζοντας με αυτό του 1998 στη Γαλλία), διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και άλλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ