ΗΠΑ: Ποινική δίωξη κατά του Τραμπ εισηγείται η επιτροπή για την εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ποινική δίωξη κατά του Τραμπ εισηγείται η επιτροπή για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου ψήφισε τη Δευτέρα την έγκριση της τελικής της έκθεσης και των ποινικών παραπομπών κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ντόναλντ Τραμπ για τέσσερα κακουργήματα, ανάμεσά τους προτροπή-συμμετοχή σε στάση κατά των ΗΠΑ, εισηγείται επιτροπή της αμερικανικής Βουλής για την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου, όπως ονομάζεται, ψήφισε τη Δευτέρα την έγκριση της τελικής της έκθεσης και των ποινικών παραπομπών κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως σημειώνει το CNN.

Ενώ η πλήρης έκθεση δεν θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέχρι την Τετάρτη, η επιτροπή δημοσίευσε μια σύνοψη μετά τη συνεδρίασή της.

«Προσπάθησε να εξουδετερώσει»

Η περίληψη περιγράφει με εκτενείς λεπτομέρειες πώς ο Τραμπ προσπάθησε να εξουδετερώσει, να πιέσει και να καλοπιάσει οποιονδήποτε δεν ήταν πρόθυμος να τον βοηθήσει να ανατρέψει την εκλογική του ήττα – ενώ γνώριζε ότι πολλά από τα σχέδιά του ήταν παράνομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ