Πλεύρης: Λουκέτο σε όσους αποκρύπτουν φάρμακα – Για πόσο καιρό θα έχουμε έξαρση της γρίπης

Πλεύρης: Λουκέτο σε όσους αποκρύπτουν φάρμακα – Για πόσο καιρό θα έχουμε έξαρση της γρίπης

«Σε ότι αφορά τις εξαγωγές, (φαρμάκων) τις κλείνουμε τελείως. Τώρα πια δεν φεύγει τίποτα από την χώρα και θα ανακοινωθεί και κλείσιμο φαρμακαποθηκών, που έχουν βρεθεί να κάνουν εξαγωγή», είπε ο κ. Πλεύρης

Έξαρση της γρίπης παρατηρείται αυτό το διάστημα, με τις συνθήκες στα νοσοκομεία ιδίως τα παιδιατρικά να μοιάζουν με αυτές της πανδημίας, την ώρα που σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης γραμμής καταγράφονται στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αναμένεται ότι «θα έχουμε για άλλες τέσσερις εβδομάδες έξαρση» της γρίπης, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων, «αν εντοπιστεί φαρμακαποθήκη που δεν έχει δηλώσει όλα τα αποθέματά της, η ποινή θα είναι μια: αναστολή λειτουργίας της».

Λουκέτο σε όσους αποκρύπτουν φάρμακα

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε: «Ελέγχονται πέντε πολυεθνικές για το αν έχουν την επάρκεια φαρμάκων που πρέπει σε βάθος τριμήνου. Οι εταιρίες αυτές πρέπει να κατανέμουν σωστά τα φάρμακα αλλά πολλές φορές γίνεται επιλογή, ανάλογα που πωλούνται τα φάρμακα πιο ακριβά μέσα στη χώρα.

Επίσης έχουν ελεγχθεί δέκα φαρμακαποθήκες κάποιες εκ των οποίων δεν συνεργάστηκαν στον έλεγχο, άρα θεωρούμαι δεδομένο ότι θα υπάρξουν ποινές. Έχω δώσει εντολή αν εντοπιστεί φαρμακαποθήκη που δεν έχει δηλώσει όλα τα αποθέματά της, η ποινή θα είναι μια: αναστολή λειτουργίας της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ