ΗΠΑ: Πώς θα επηρεάσει ο κυκλώνας την Ελλάδα

ΗΠΑ: Πώς θα επηρεάσει ο κυκλώνας την Ελλάδα

Πώς μπορεί ο κυκλώνας που έχει «χτυπήσει» από την Παρασκευή τις ΗΠΑ να επηρεάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ απειλούνται από την Παρασκευή με μία ιστορικών διαστάσεων κακοκαιρία. Για το ενδεχόμενο να επηρεάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα μίλησε ο Γιώργος Παπαβασιλείου, διδάκτωρ Μετεωρολογίας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«Δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο, έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Είναι κάτι που λαμβάνει χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γενικότερα στη Βόρεια Αμερική. Σχεδόν συμβαίνει μία με δύο φορές κοντά στα τρία με τέσσερα χρόνια. Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, ωστόσο είναι ένα πολύ ακραίο φαινόμενο» είπε.

«Η θερμοκρασία είναι κοντά στους – 20 έως και -40 βαθμούς Κελσίου»

Συνέχισε: «Να τονίσουμε ότι αυτό συνδέεται φυσικά με τη γενικότερη κυκλοφορία πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου ουσιαστικά ευνοεί την ταχεία μεταφορά μιας πολικής αέριας μάζας από τα μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη προς την περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έως την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, όπου ακόμα και πριν από λίγο που έλεγξα τις θερμοκρασίες και σε παράκτιες περιοχές του Τέξας, έχουμε θερμοκρασίες της τάξης των -6 και -7 βαθμών Κελσίου.

Αυτή τη στιγμή που στα βορειότερα και πιο ηπειρωτικά τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, η θερμοκρασία είναι κοντά στους – 20 έως και -40 βαθμούς Κελσίου. Είναι ένα πολύ ψυχρό κύμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ